Късни голове поделиха точките между Лацио и Милан


Късни голове поделиха точките между Лацио и Милан
Снимка: Getty Images/Guliver

3727 0

Отборите на Лацио и Милан не се победиха в дербито на 13-я кръг от Серия А. Двата тима направиха равенство 1:1 на "Олимпико" в Рим, като този резултат не помага на нито един от двата тима.

С поределените точки играчите на Симоне Индзаги остават на 4-а позиция с 23 точки. Милан пък е на петата позиция с 22 пункта.

Франк Кеси откри резултата 12' преди края с добре премерен удар. Дълбоко в добавеното време обаче Хоакин Кореа изравни, след като топката не бе изчистена добре пред Джанлуиджи Донарума и попадна на крака на играча на "орлите", който не се замисли и я прати в мрежата.

Срещата започна по-добре за отбора на Милан. Играчите на Дженаро Гатузо натиснаха съперника си и като по чудо не откриха в 16', когато Хакан Чалханоглу нацели гредата на вратата на Стракоса. 

След 30' игра дойде и първото чисто положение за Лацио. Чиро Имобиле се разписа във вратата на "росонерите", но попадението правилно бе отменено заради засада.

В последната минута от първата част Марко Пароло отправи хубав изстрел от границата на наказателното поле, но топката не намери вратата на Джанлуиджи Донарума.

През втората част "орлите" започнаха по-добре на "Олимпико" и повече търсеха попадението. Пароло и Луис Алберто опитаха да застрашат вратата на Донарума, но без успех. В 71' Уолъс се извиси над всички при центриране от корнер, но не намери очертанията на вратата на Милан.

12' преди края на срещата и играчите на Дженаро Гатузо получиха своя шанс за попадение. Франк Кеси стреля от разстояние, а идеално премереният му удар намери целта - 0:1.

Дълбоко в добавеното време обаче домакините изравниха. Отбита топка попадна на крака на Хоакин Кореа, който не се подвоуми и я отправи към целта. Мерникът му се оказа точен и топката се оплете в мрежата, за да донесе точката на "орлите" - 1:1. 

Преди мача

"Орлите" в момента заемат четвъртата позиция в Калчото, но изостават на цели 15 от лидера Ювентус. Освен това играчите на Симоне Индзаги трябва да търсят задължителна победа, за да утвърдят мястото си в зона "Шампионска лига" и да се отдалечат на четири точки пред Аталанта и днешния си съперник.

"Росонерите" на Дженаро Гатузо продължават да редуват силни и слаби мачове, като в поселдните си пет срещи имат три успеха и две поражения. Освен това голямата звезда на тима от Милано Гонсало Игуаин няма да играе, след като в миналия мач си изкара червен картон при поражението от Ювентус.

СЪСТАВИТЕ:

Лацио: Стракоса, Раду, Акерби, Уолъс, Марушич, Пароло, Бадей, Лулич, Милинкович-Савич, Алберто, Имобиле

Милан: Донарума, Абате, Запата, Родригес, Лаксал, Бакайоко, Кеси, Калабриа, Сусо, Кутроне, Чалханоглу

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички