Късен гол развали дебюта на Гатузо, Беневенто с историческа точка в Серия А


Късен гол развали дебюта на Гатузо, Беневенто с историческа точка в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

3008 0

Дженаро Гатузо започна с разочароващо равенство престоя си начело на Милан. В среща от 15-ия кръг „росонерите“ завършиха наравно 2:2 при гостуването си на новака Беневенто. Въпреки че на два пъти миланският гранд повеждаше в резултата, домакините заслужено стигнаха до точката с гол секунди преди края, реализиран от вратаря на тима Алберто Бриньоли.

Стражът се превърна в герой за своите, като с попадението си в 94-ата минута донесе историческа първа точка за Беневенто в италианския елит. Джакомо Бонавентура откри резултата в полза на Милан в 38-ата минута, след като се възползва от разбъркване в наказателното поле на съперника и с глава вкара за 1:0. Малко след подновяването на играта домакините възстановиха равенството след попадение на Пушкаш в 50-ата минута. Само седем минути по-късно „росонерите“ отново излязоха напред в резултата след гол на Никола Калинич, който се разписа след асистенция на Бонавентура.

В 75-ата минута дойде и ключовият момент в мача, при който бранителят на гостите Алесио Романьоли получи втори жълт картон, оставяйки своя тим в намален състав. В заключителните минути играчите на Беневенто се впуснаха в атаки и в крайна сметка стигнаха до изравнителен гол. Негов автор изненадващо стана стражът Бриньоли, който се бе включил в предни позиции и с глава реализира за крайното 2:2.

По този начин Беневенто прекъсна серията си от 14 поредни загуби в Калчото, докато Милан записа второ поредно равенство и остава на седмата позиция с 21 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички