Каква драма в "Дербито на Малката Мадона"! Икарди взриви "Меаца" и разплака Милан


Каква драма в "Дербито на Малката Мадона"! Икарди взриви "Меаца" и разплака Милан
Снимка: Guliver/GettyImages

1772 0

В невероятна драма на стадион "Джузепе Меаца" Интер нанесе ново поражение на Милан, след като удари с 3:2 своя градски съперник в "Дербито на Малката Мадона".

Срещата беше открита и нападателна още от самото начало, но през първото полувреме беше отбелязан само един гол - в 28' Мауро Икарди вкара за 1:0, а през вторите 45 минути зрителите видяха цели 4 гола и невероятна развръзка.

Милан излезе като прероден след почивката, а в 56' Сусо отбеляза впечатляващ гол от около 20 метра. Само 7 минути по-късно обаче отново Икарди препарира Донарума с удар от воле след марков пас на Иван Перишич.

Натискът на "росонерите" обаче продължи и в 81' се ознаменува с изравнителен гол. Борини центрира в наказателното поле, където при далечната греда Бонавентура успя да засече точно в долния десен ъгъл. Ханданович успя да сложи ръка и да спре топката, но след това я удари с коляно и тя премина голлинията - 2:2.

Това обаче не беше всичко. При центриране от корнер Рикардо Родригес задържа Икарди в наказателното поле и съдията отсъди дузпа - нападателят бе точен, офроми своя хеттрик и донесе страхотната победа на "нерадзурите".

С победата си Интер изпревари Ювентус за второто място в класирането. Възпитаниците на Лучано Спалети имат 22 точки и водят с 3 на шампионите, но изостават на 2 от бъдещия си съперник - Наполи, който е единственият отбор в големите европейски първенства без загубена точка.

Първата реална възможност дойде 13 минути след началния съдийски сигнал. Антонио Кандрева се озова на отлична позиция и стреля мощно от границата на наказателното поле, но уцели страничната греда.

Последваха по едно добро положение за двата отбора, пропуснати от Миранда с глава и от Сусо от 15 метра преди да настъпи минутата на Мауро Икарди. Той получи великолепно центриране при контраатака от Кандрева и с десния крак плъзна топката в далечния за Донарума ъгъл - 1:0.

Перишич пропусна да направи аванса на домакините още по-голям, след като ударът му профуча в страни, а Милан така и не успя да се отърси от попадението на Икарди.

След почивката обаче "росонерите" заиграха отлично и в 56' Сусо изравни след феноменален гол. Той получи топката отдясно и успя да се освободи достатъчно, за да стреля от 20 метра - много точен удар в долния десен ъгъл на Ханданович и 1:1.

В 62' Милан пропусна уникален шанс, след като Ханданович спаси удар на Бонавентура, а в ответната атака Интер изравни. Въпреки че "нерадзурите" загубиха топката, Икарди успя да я отмъкне от Билия и последва бърза контраатака на Интер. Топката беше насочена към Перишич, който веднага центрира за Икарди и от воле нападателят отбеляза - 2:1.

Милан обаче продължи да играе по-добре. Ханданович направи няколко впечатляващи спасявания, но и неговите геройства приключиха в 81'. Борини центрира в наказателното поле, където със сетни усилия Бонавентура успя да засече. Ханданович едва се протегна, за да отрази, но с коляно довкара топката в собствената си врата - 1:1 и 10 минути до края.

Малко преди да изтече редовното време Интер осъществи много опасна акция, при която Икарди не успя да засече центриране на Перишич, но коженото кълбо достигна до Едер - удар и блокиран от защитник удар. Последва центриране, а Родригес събори Икарди в наказателното поле - дузпа в 90'. Аржентинският капитан на "нерадзурите" се нагърби с отговорността и не сбърка - 3:2 в дербито на Малката Мадона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички