Как във футбола се става по-богат от Меси


Как във футбола се става по-богат от Меси
Снимка: Getty Images/Guliver

5214 0

Италианският агент Мино Райола, който представлява световни звезди като Златан Ибрахимович и Пол Погба, е спечелил в кариерата си повече пари от суперзвездата на Барселона Лионел Меси.

Двама от клиентите на Райола - Хенрих Мхитарян и Златан Ибрахимович, това лято преминаха в Манчестър Юнайтед. Това направи заработката на агента от трансфери впечатляващите 250 млн. паунда, съобщава "The Sun".

В допълнение, Райола има шанс да подобри и без това цъфтящото си финансово положение, ако трансферира Ромелу Лукаку и Пол Погба. Преходът на французина се говори, че ще бъде рекорден за футбола.

Агентът е роден в Южна Италия, но още като бебе се мести в Холандия, където после работи в семейния ресторант на име "Наполи".

След като завършва право, на 22-годишна възраст той се присъединява към борда на местния футболен клуб ФК Харлем, но се разделят заради твърде консерватните възгледи на останалите шефове.

По-късно Райола започва работа в спортната агенция Sport Promotions и успява да организира няколко големи трансфера на холандски играчи в Италия.

Той помага на Брайън Рой да премине във Фоджа през 1992 г., а също и на Вим Йонк и Денис Бергкамп в Интер през 1993 г.

Най-големият му трансфер като независим агент става преминаването на Павел Недвед от Спарта (Прага) в Лацио след впечатляващо представяне на Евро 1996.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички