Интер мина и през Лацио за шеста поредна победа в Серия А


Интер мина и през Лацио за шеста поредна победа в Серия А
Снимка: Getty Images/Gulliver

3061 0

Отборът на Интер постигна убедителна победа срещу Лацио с 0:3 на "Олимпико" в Рим. Две попадения за "нерадзурите" отбеляза Мауро Икарди, а Брозович се разписа за 2:0 в края на първата част.

Отборът от Милано бе по-добрият тим и заслужено се поздрави с трите точки. Това е шеста поредна победа за отбора в Серия А и вече е на второ място с 22 точки, колкото има и Наполи. Ювентус е лидер с 28 точки, а лацио остава на четвърто място с 18. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Гостите бяха по-активни в началните минути, като бяха и близо до откриването на резултата. В 8' Перишич подаде в наказателното поле, а малко не достигна на Икарди да засече топката. В 14' и Лацио записа добър шанс след ъглов удар, като топката се удари в гредата, но все пак Ханданович улови топката. 

В 16' Имобиле се измъкна от защитата на "нерадзурите" и се озова срещу Ханданович, като само добрата намеса на Миранда запази равенството. В 21' Перишич нахлу отляво и нанесе диагонален удар, който мина покрай гредата.

По-добрата игра на Интер даде резултат и в 28' откриха резултата. Перишич свали топката за Весино, който подаде към Икради, а аржентинецът засече топката във вратата на Стракоша. И след гола гостите задържаха инициативата, и в 40' се стигна до второ попадение. Защитата на Лацио изчисти топката след центриране от корнер, а топката стигна до Брозович, който с удар от около 25 метра не остави шансове на вратаря на домакините.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините започнаха малко по-обнадеждаващо втората част. В 48' Каталди би опасен пряк свободен удар, но Ханданович успя а реагира. Последваха няколко силни минути за Лацио, но отборът не успя да се възползва от възможностите.

В 64' Политано отне топката от съперник пред наказателното поле, напредна и нанесе силен удар, който мина над вратата. 3 минути след това Имобиле намери Марушич пред наказателното поле, отправи силен удар, който бе избит от словенския вратар.

В 70' разликата стана още по-изразителна. Икарди получи топката от Валеро,след това премина през Лулич и със силен шут вкара за 0:3. В 82' Ханданович отново се намеси решаващо при нов опасен удар на Икради от ляво. 

ПРЕДИ МАЧА

В Рим времето бе много усложенено заради проливните дъжове, а срещата дори бе под въпрос, но в крайна сметка бе взето решение да се играе. "Орлите" ще търсят реванш за края на миналия сезон, когато Интер ги изхвърли от местата за Шампионска лига. Сблъсъкът беше последен за кампанията и победителят си гарантираше място в Шампионска лига. Равенство също устройваше "орлите", но те загубиха с 2:3 с голова на Маури Икарди (78) и Матиас Весино (81).

Симоне Индзаги няма да може да разчита на Лукас Лейва, докато Лучано Спалети на Раджа Наинголан. Лацио влиза в мача в добра форма, след като през седмицата надделя с 3:1 над Олимпик Марсилия като гост. Във всички турнири отборът има 8 успеха и 2 загуби в последните 10 мача и спечели последните 3. През седмицата Интер загуби от Барселона с 0:2 в Шампионска лига, но в Серия "А" нареди 5 последователни победи. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЛАЦИО: Стракоша, Марушич, Ачерби, Фелипе, Раду, Пароло, Бадел, Лулич, Милинкович-Савич, Имобиле, Кайседо

ИНТЕР: Ханданович, Вършалко, Миранда, Шкриняр, Асамоа, Весино, Брозович, Политано, Марио, Перишич, Икарди

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички