Интер и Аталанта поделиха точките в страхотно дерби на „Джузепе Меаца“


Интер и Аталанта поделиха точките в страхотно дерби на „Джузепе Меаца“
Снимка: Gulliver/GettyImages

2033 0

Отборите на Интер и Аталанта завършиха наравно в един от най-интересните мачове от 19-тия кръг в Италианската Серия А. Двубоят на „Джузепе Меаца“ завърши при резултат 1:1. Лаутаро Мартинес се разписа за Интер в началото на двубоя, а в средата на втората част Робин Госенс изравни. В самия край на срещата Самир Ханданович спаси дузпа, изпълнена от Луис Муриел.

Oще в 4-тата минута Интер стигнаха до откриване на резултата. Ромелу Лукаку намери по чудесен начин партньора си в атака Лаутаро Мартинес и аржентинският нападател промуши топката в мрежата на Пиерлуиджи Голини – 1:0! Аталанта имаше възможност да изравни резултата в 8-мата минута, след като Пашалич нахлу и стреля отдалеч, но топката мина покрай вратата. В 22-рата минута Мартинес бе близо до втория си гол в двубоя, но топката бе изчистена с глава от голлинията от Хосе Муис Паломино. В края на първата част Аталанта стигнаха до най-чистото си положение за гол до момента в срещата. Топката бе центрирана в наказателното поле и Рафаел Толой игра с глава. Ханданович спаси, но след това се получи разбъркване и като по чудо играч на гостите не вкара топката в мрежата.

В началото на втората част Малиновски стреля опасно към вратата на Ханданович, но до гол не се стигна. Постепенно „бергамаските“ се настаниха трайно в полето на Интер и натиснаха в търсене на изравнителен гол. Въпросното попадение стана факт в 75-тата минута. Иличич стреля и след рикошет топката попадна в Робин Госенс, който прати топката в мрежата на Интер – 1:1! В 87-мата минута обратът за гостите можеше да стане пълен, след като съдията Джанлука Роки отсъди дузпа за Аталанта за фаул на Бастони срещу Малиновски. Зад топката застана Луис Муриел, но ударът на колумбиеца бе спасен от Ханданович. Така двата тима поделиха точките в срещата.

Равенството означава, че Интер остава на върха в Италия, като „нерадзурите“ събират актив от 46 точки, но могат да бъдат изпреварени в утрешния ден от Ювентус. Аталанта остава на 5-тата позиция с 35 точки.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички