Драма като от сапунен сериал: Алегри забива нож в гърба на Юве, но го сменя легенда


Драма като от сапунен сериал: Алегри забива нож в гърба на Юве, но го сменя легенда
Снимка: Getty Images/Gulliver

5109 0

Истинска вихрушка може да се заформи в италианската Серия А през лятото и тя не е свързана с трансфери, а с няколко треньорски рокади, които ще предизвика настоящият наставник на Ювентус Масимилиано Алегри. на Ботуша гръмнаха с информацията, че специалистът е недоволен от постоянните претенции към него и през лятото не просто ще си тръгне, но ще отиде в големия италиански враг - Интер.

"Нерадзурите" вече "откраднаха" трансферното гуру на отбора Бепе Марота, който сензационно беше уволнен от "бианконерите", а седмици по-късно подписа с Интер. Сега в клуба са убедени, че Алегри ще застане начело на тима. Желанието на треньора да напусне Ювентус датира от повече от година, като първоначално беше убеден да остане, но лично от Марота. Той е готов да се отплати на доверието към него, следвайки директора на "Джузепе Меаца".

В Ювентус продължават да твърдят, че триумф в Шампионска лига не е "фикс идея", но именно това е голямата критики към Алегри. Италианецът обаче класира отбора на 2 финала, а освен това завоюва 4 дубъла (титла + Купа) в Италия. Дори Алегри да напусне обаче, в Ювентус имат ясен план - дългоочакваното завръщане на Зинедин Зидан.

Френската легенда игра за "старата госпожа" в края на 90-те години и началото на настоящия век, след което премина в Реал Мадрид. Един от най-добрите футболисти на всички времена се превърна и в изключителен треньор, като още в първата си тежка задача (начело именно на Реал), спечели Шампионска лига три пъти поред, а освен това взе два пъти Световното клубно първенство, както и титла в Ла Лига и няколко Суперкупи на Европа. Именно той е фаворит за нов треньор на Ювентус, докато Алегри има и друго предложение освен от Интер (вижте подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички