Буфон: Не съжалявам за стореното, дори и да развалих репутацията си!


Буфон: Не съжалявам за стореното, дори и да развалих репутацията си!
Снимка: Getty Images/Guliver

5207 0

Вратарят и капитан на Ювентус Джанлуиджи Буфон прекрати мълчанието и коментира изгонването си в четвъртфиналния мач-реванш в Шампионска лига срещу Реал Мадрид. Причина за червения картон беше несъгласието на Буфон с отсъдената от рефера Майкъл Оливър дузпа в полза на съперника.

"Аз съм човек, който влага страст, настроение и гняв в това, което върши. Човек понякога казва нещо, което може да изглежда излишно. Но аз съм си аз, Джанлуиджи Буфон. В такива моменти се появяват чувства и емоции, които са силни. Понякога те са прекалено тежки, но това са емоции на човек, който не се крие зад маската на лицемерието, а вместо това издава това, което кипи в него. Край на историята.

Човекът, който живее в спорта като мен не може да бъде молен да бъде по-балансиран. Макар да бях изразил чувствата си по експресивен начин, те бяха логични. Бих казал отново същите неща. Може би с други думи, по-културно. Но съдържанието ще остане същото.

Дори и експресивен, аз казах каквото мислех: че той не трябваше да свири такава дузпа. Съдия с по-голям опит нямаше да свири и да стане главен герой на мача. Той щеше да продължи играта и да даде на двата отбора да се сборят в продължения.Нека теренът да говори сам за себе си.

Сигурен съм, че Оливър ще има успешна кариера в бъдеще, но той е твърде млад, за да свири в такъв мач. Той се оказа в ситуация, която бе прекалено трудна, твърде объркваща и твърде голяма за него.

Не му мисля лошото. Не му се сърдя. Но в този момент се чувствах измамен. Не заради резултата, а заради вечерта. Това беше вечер, която никой не може да повтори.

Ние можехме да напишем незабравима страница в историята на Юве и италианския футбол. Заедно с победата на Рома ден по-рано това щеше да е просто невероятно.

Преди да съм играч на Ювентус, аз съм италианец. И наистина исках успеха на италианския футбол.

Губил съм и по-важни мачове, но предвид това как се развиваше този мач, той щеше да бъде най-прекрасният и вълнуващ двубой, който някога съм играл за Юве. Мисля, че същото се отнася и за моите съотборници.

Дори кадрите от различни ъгли оставят отворен въпроса заслужаваше ли намесата на Мехди Бенатия срещу Лукас Васкес дузпа. Не беше ситуация, в която можеш точно да кажеш: "Това е фал". Не казвам, че не дузпа, казвам, че ситуацията беше спорна. В такъв мач, 20 секунди до края, в съмнителен епизод, опитният рефер би взел друго решение.

Дайте ми поне правото да защитавам по експресивен и страстен начин моите приятели в отбора, да защитавам 5000-те фенове, които дойдоха в Мадрид да ни подкрепят. Аз съм длъжен да ги защитя, защото така го чувствам. Трябваше да направя това, дори ако то развали моята репутация", каза Буфон, цитиран от Football Italia".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички