Босът на Ювентус предложи в топ 5 лигите на Европа да играят 18 тима

Президентът на Европейската клубна асоциация и бос на Ювентус - Андреа Аниели, е на мнение, че 20 отбора е прекалено много за петте топпървенства на Европа. Според него, заедно с реформата на евротурнирите трябва да се направи и такава с формата на националните първенства на Италия, Англия, Испания, Германия и Франция.

Според Аниели, във връзка с увеличаването на броя мачове в Шампионска лига и Лига Европа, трябва да бъде намален броят участници в елитните първенства на Европа. От 20 те трябва да се намалят на 18. Информацията бе обявена на официалния сайт на асоциацията.

Ювентус постави сериозна задача пред Роналдо за сезона

От Ювентус са поставили сериозна задача за Кристиано Роналдо. Треньорът на "бианконерите" Маурицио Сари изрази надежда, че звездата на тима ...

Това предложение предстои да бъде разгледано от Изпълнителния комитет на организацията, избран за следващите 4 години. След това идеята ще бъде обсъдена с ръководствата на Серия А, Висшата лига, Ла Лига, Първа Бундеслига и Лига 1. Вижте в този материал рекордните заплати, които се плащат в Серия А през започналия вече сезон 2019/20.

Още по темата

Please select answer!