5 години по-късно: Милан взе сладък трофей след драма и дузпи с Ювентус (ВИДЕО)


5 години по-късно: Милан взе сладък трофей след драма и дузпи с Ювентус (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

1959 0

Отборът на Милан триумфира със Суперкупата на Италия, след като се наложиха с дузпи над Ювентус. В редовното време срещата завърши при 1:1 след попадения на Джорджо Киелини в 18-ата и Джакомо Бонавентура в 38-ата минути, а резултатът остана непроменен и в продълженията. При 11-метровите наказателни удари „росонерите“ демонстрираха по-голяма концентрация, като бяха точни при четири от петте си удара. Играчите на „Старата госпожа“ допуснаха разсейване на два пъти и това се отрази на крайното 4:3. По този начин Милан взе сладък реванш срещу Ювентус за загубения финал за Купата по-рано през годината.

Двубоят се игра на стадион „Джасим Бин Хамат“ в Доха. 

Ювентус започна срещата по-добре, като в 18-ата минута добра възможност се разкри пред „бианконерите“. Стефано Стураро бе близо да отбелязване на попадение, но в решителния момент се забави, като стреля от близка дистанция, а Джалуиджи Донарума улови. Напрежението се задържа пред вратата на Милан и няколко секунди по-късно резултатът бе открит. Джорджо Киелини насочи с глава топката в мрежата на „росонерите“ след изпълнение на фаул – 1:0.

Играчите на Милан не се отказаха да търсят своя шанс и в 38-ата минута резултатът бе изравнен. Джакомо Бонавентура отправи отличен удар с глава след центриране на Сусо и възстанови равенството – 1:1.

След почивката Милан започна активно, а в 57-ата минута добра ситуация се разкри пред Алесио Романьоли. Ударът му с глава обаче срещна напречната греда на Джанлуиджи Буфон.

Ювентус отговори в 61-ата минута, когато Сами Кедира стреля силно, но Донарума съумя да спаси.

В 76-ата минута великолепна възможност се разкри пред Пауло Дибала. Ударът му обаче мина на сантиметри от десния стълб. В 83-ата минута пък Карлос Бака стреля опасно, но Джанлуиджи Буфон успя да отрази.

Така срещата влезе в продължения, където първата по-интересна ситуация дойде в 111-ата минута. Патрис Евра вкара топката в мрежата на Милан, но попадението не бе зачетено заради вдигнат флаг на рефера за засада.

Резултатът 1:1 остана непроменен и след двете 15-минутни продължения, което вкара мача в решителната фаза с дузпите.

Първи от бялата точка застана Клаудио Маркизио, който даде аванс на Ювентус. Лападула пропиля 11-метровия наказателен удар за Милан. Напрежението дойде в повече и за Марио Манджукич, който изпълни след него, но нацели гредата.

Първата точно изпълнена дузпа в полза на „росонерите“ бе дело на Джакомо Бонавентура. Последва точен изстрел на Гонсало Игуаин, а след това Куцка се разписа за Милан. Сами Кедира бе точен при следващата дузпа за „Старата госпожа“, а Сусо не допусна грешка срещу Буфон. Дойде редът и на Пауло Дибала, който не съумя да се разпише в решителния момент - Донарума усети, че аржентинецът ще бие в левия му ъгъл, направи леко предварително крачка натам и се разпъна максимално, за да избие насочената към ъгъла му топка с лявата си ръка. От тази грешна стъпка се възползва Марио Пашалич. Той шутира силно и точно в горния десен ъгъл, за да короняса „росонерите“.

1:0 Маркизио (ГОЛ )

1:0 Лападула (ПРОПУСК)

1:0 Манджукич (ПРОПУСК )

1:1 Бонавентура (ГОЛ )

2:1 Игуаин (ГОЛ)

2:2 Куцка (ГОЛ )

3:2 Кедира (ГОЛ )

3:3 Сусо (ГОЛ )

3:3 Дибала (ПРОПУСК – Донарума спасява)

3:4 Пашалич (ГОЛ)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички