10 от Аталанта обърнаха Лацио в епична драма и голово шоу


10 от Аталанта обърнаха Лацио в епична драма и голово шоу
Снимка: Getty Images/Guliver

1126 0

Отборът на Аталанта постигна знаменита победа над Лацио с 3:2 като домакин в мач от 1/4-финалите за Купата на Италия. Бергамаските успяха да обърнат своя съперник с човек по-малко на терена, а след това дори си позволиха да пропуснат дузпа, преди да отстранят "орлите" от Купата.

След само седем минути игра Аталанта излезе напред в резултата чрез гол на Берат Джимсити. 10 минути по-късно обаче Лацио изравни резултата, след като Франческо Ачерби намери Ведат Муриджи, а той се разписа. Столичани стигнаха до пълен обрат в 34-ата минута, когато Ачерби на свой ред вкара гол.

Преднината на Лацио се съхрани само три минути, преди Руслан Малиновский отново да възстанови равенството, възползвайки се от асистенция на Луис Муриел. В началото на втората част Аталанта остана с човек по-малко на терена, след като Хосе Паломино получи директен червен картон.

Напук на очакванията, четири минути по-късно бергамаските вкараха трето попадение и отново обърнаха развоя на срещата. Кристиан Ромеро подаде към Алексей Миранчук, а той отново прати топката в мрежата на "орлите". Нещо повече - в средата на полувремето Аталанта получи правото да изпълни дузпа, но Дуван Сапата не успя да вкара.

До края на мача Лацио така и не успя да изравни резултата и се сбогува с участието си в турнира. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички