За всичко има първи път: Легендарен клуб изпадна от Бундеслигата


За всичко има първи път: Легендарен клуб изпадна от Бундеслигата
Снимка: Twitter

5148 0

Единственият отбор, който не беше изпадал от Първа Бундеслига в настоящия ѝ вариант, беше Хамбургер. Отборът, който през последните години на няколко пъти се спаси като по чудо този път не успя в мисията си да се запази над повърхността и от следващия сезон ще играе във Втора Бундеслига.

Бившият тим на легенди като Рафаел Ван Дер Варт, Ханс Йорг Бут и други спечели днес срещу Борусия Мьонхенгладбах, но и Волфсбург спечели домакинския си мач срещу Кьолн, като по този начин "вълците" запазиха 16-ата си позиция и ще играят бараж за оставане в Първа Бундеслига.

Хамбургер е сред първите отбори, които участваха в настоящия формат на шампионата, формиран през 1963-а година и до ден днешен останаха единственият отбор, който не беше изпадал. Този път обаче късметът обърна гръб на водения от Кристиан Титц отбор и заедно с Кьолн двата тима ще се борят да се завърнат в елитните 18 на германския футбол.

В баража за последното място в Първа Бундеслига Волфсбург ще се изправи срещу Холстейн Киел, който завърши на 3-о място във второто ниво на професионалния футбол в страната. Нюрнберг и Дюселдорф пък се завръщат в елита, след като завършиха съответно 1-и и 2-и в класирането на Втора Бундеслига.

В края на мача срещуу Борусия Мьонхенгладбах, спечелен с 2:1, фенове на Хамбургер започнаха да отстрелват терена с бомбички и ракети. Стадионът осъди случилото се, а много от феновете запяха песни в подкрепа на своя отбор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички