Волфсбург спука от бой Байерн


Волфсбург спука от бой Байерн
Снимка: Getty images/Gulliver

1599 0

Здрав бой отнесе лидерът в Бундеслигата Байерн Мюнхен при гостуването си на Волфсбург.

Те така и не успяха да противодействат на контраатаките на Волфсбург и записаха катастрофална загуба с 4:1

Саксонците пък скъсиха преднината на баварския тим на лидерската позиция до 8 точки.

След 102 мача Бас Дост и Де Бройне станаха първите играчи, който вкара по два гола на баварците. Ако не бяха няколкото пропуска на Макс Арнолд и той можеше да се присъедини към рекорда на съотборниците си, а разгромът над шампионите да бъде пълен.

Волфсбург отбеляза в един мач повече голове, отколкото Байерн получи през целия есенен полусезон. Тогава отново саксонците се разписаха веднъж в мрежата на баварците.

Мачът започна с минута мълчание в памет на наскоро загиналия в автомобилна катастрофа 20-годишен халф на домакините Жуниор Маланда.

VfL Wolfsburg v FC Bayern Muenchen - Bundesliga : News Photo

Байерн реши да упражни натиск от самото начало, но това им изигра лоша шега.

Още в 4-ата минута, при първата си контраатака Бас Дост остана сам срещу вратаря Нойер и с удар по земя го размина в обратния ъгъл за 1:0.

Баварците се хвърлиха още по-яростно и наложиха традиционната си преса. Така в 14-ата минута Левандовски бе близо до гол след удар с глава, който бе изчистен от защитник на Волфсбург, застанал на голлинията.

Около 20-ата минута Волфсбург започна по-често да овладява топката и да организира няколко атаки, които обаче не доведоха до положения.

В 26-ата минута Волфсбург можеше да затвърди преднината си, но Макс Арнолд, сам пред вратата, не успя да достигне силен успореден пас на Де Бройне от лявото крило.

Байерн отвърна в 29-ата минута след плътен удар на Бенарио по земя от около 20 метра, но вратарят на Волфсбург плонжира и улови.

Нова мълниеносна контраатака в 41-ата минута изправи Бас Дост отново очи в очи с Нойер, но вратарят бе излязъл навреме и копването на футболиста на домакините отиде в аут.

Минута по-късно Алонсо от гостите и Арнолд от домакините бяха официално предупредени, след като се сдърпаха при изпълнение на непряк свободен удар.

В минутката продължение на първото полувреме, Рикардо Родригес центрира от пряк свободен удар в наказателното поле на баварците, техен играч изби топката, която дойде на волето Бас Дост, който нацели страничната греда и вкара втория си гол в мача – 2:0.

Байерн започна още по-настървено второто полувреме, което им донесе ново разочарование.

Де Бройне се откъсна при нова контраатака и с плътен удар в десния ъгъл на Нойер го остави безпомощен в 54-ата минута – 3:0. Играчът посочи черната лента на ръкава си и демонстрира, че голът е в памет на загиналия Жуниор Маланда.

Берна, върна веднага гола след мощна атака и грешка в защитата на домакините – 3:1.

Макс Арнолд на опразнена врата пропусна отново да изведе отбора си с три гола аванс в 57 мин.

В 71-ата минута Бенарио спаси топовен пряк свободен удар на Робен, избивайки в корнер.

Дойде 73-тата минута, когато Кевин Де Бройне след поредната контраатака финтира Данте и скъса мрежата зад Нойер – 4:1.

 

VfL Wolfsburg v FC Bayern Muenchen - Bundesliga : News Photo

След този мач Байрен продължава да държи първото място с 46 т., а вторият Волфсбург вече има 38 т. Саксонците са с 9 т. преднина пред третия - Байер Леверкузен.

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички