Волфсбург неутрализира Роналдо и нокаутира Реал Мадрид с два бързи гола


Волфсбург неутрализира Роналдо и нокаутира Реал Мадрид с два бързи гола

2488 0

Волфсбург поднесе най-голямата изненада в четвъртфиналите на Шампионска лига, след като възпитаниците на Дитмар Хекинг спечелиха комфортно с 2:0 срещу големия фаворит Реал Мадрид на своя "Фолксваген Арена".

"Вълците" нанесоха своя удар през първото полувреме, след като в 18' се стигна до дузпа след много глупаво нарушение на Каземиро. Родригес беше точен, а в 25' Марк Арнолд довърши съпротивата на "белия балет" след отлична асистенция на Енрике.

Реал Мадрид не успя да надгради върху победата си над Барселона в "Ел Класико", а сега вече е и напът да изхвърчи от Шампионска лига, след като вече загуби шансовете си за титла в Испания.

Това беше и 19-о поражение за "кралския клуб" в Германия, като "белите" имат едва 3 победи. Реваншът е след две седмици на "Сантяго Бернабеу", като Роналдо и компания трябва да спечелят с 3 безответни гола, ако искат да се класират.

Мачът се играе при резултат 2:0

Първо полувреме

Срещата почна със страхотна акция на Реал Мадрид. Тони Кроос пусна отличен пас в пеналта и Кристиано Роналдо успя да реализира, но се оказа, че португалецът е в положение на засада.

Последваха няколко отлични акции на "белия балет", като най-доброто положение се откри пред Карим Бензема. В 14' той се озова очи в очи с Беналио, но не успя да преодолее вратаря. Последва добавка на Бейл, която излезе в аут.

И когато напрежението пред вратата на Волфсбург се засилваше, домакините получиха шанс да изпълнят дузпа. Дракслер пусна добър пас за Шурле в пеналта, а там Каземиро неволно го фаулира. Съдията отсъди дузпа и Родригес изпълни точно - 1:0 за "вълците".

В 25' се стигна до удвояване на резултата. Дракслер проби през центъра и успя да разсече цялата защита на гостите с прекрасен пас за Енрике в пеналта. Той от своя страна подаде между Рамос и Пепе, а там Арнолд засече неспасяемо във вратата - 2:0 за немския тим.

До края на полувремето новините за Реал Мадрид станаха още по-лоши, след като Карим Бензема получи контузия и беше заменен от Хесе Родригес.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Волфсбург се прибра дълбоко в своята половина, което доведе до 3 нелоши ситуации в актива на Реал Мадрид, пропилени обаче от Кристиано Роналдо.

В 72' се откри най-доброто положение за "белия балет" през второто полувреме. Кристиано беше изведен сам срещу вратаря, но не съумя да го преодолее. Няколко минути по-рано пък Волфсбург пропусна да реши всичко в мача, след като Шурле от 5 метра прати топката в аут.

"Вълците" играха изключително силно в защита и, въпреки че рядко минаваха центъра, не оставяха никакви шансове за селекцията на Зинедин Зидан. Френският специалист пък едва в 84' вкара в игра Хамес Родригес, което не внесе нужния импулс в играта на гостите.

В 87' Волфсбург едва не направи резултата 3:0, след като Крузе направи за смях Пепе и си откри пространство за стрелба, но Навас успя да спаси, с което остави шансове на "белия балет" за реванша.

Стартови състави:

Волфсбург: Беналио, Виейриня, Налдо, Данте, Родригес, Гиулавоги, Густаво, Енрике, Арнолд, Дракслер, Шурле

Реал Мадрид: Навас, Данило, Пепе, Рамос, Марсело, Каземиро, Модрич, Кроос, Роналдо, Бейл, Бензема

Преди двубоя

Домакините залагат всичко в Шампионска лига, след като в местния шампионат са в изключително слаба форма и са на 7 точки от топ 4. Така "вълците" ще насочат всичките си усилия към мачовете срещу Реал, който обаче се намира във все по-добра форма.

"Белия балет" започва да играе все по-добре и по-добре под ръководството на Зинедин Зидан и това си пролича ясно в последните 2 двубоя - 4:0 срещу Севиля и 2:1 срещу Барселона, и то на "Камп Ноу".

Тези победи дават сериозно самочувствие на мадридчани, които също са насочили всичките си усилия към най-комерсиалния клубен турнир в търсене на 11-ия си трофей в надпреварата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички