Волфсбург мачка като гост, Шалке се намеси в играта за ШЛ


Волфсбург мачка като гост, Шалке се намеси в играта за ШЛ
Снимка: Guliver/Getty Images

967 0

Волфсбург и Шалке продължават доминацията си в последните няколко кръга в Бундеслигата, след като и двата тима записаха категорични успехи като гост в днешния следобед.

„Вълците”, които продължават гонитбата си с лидера Байерн (Мюнхен), бяха безкомпромисни срещу Ханове и стигнаха до успех с 3:1. Още в 4’ Перишич и Де Бройне комбинираха отлично, като белгиецът закова за 1:0, а след това изпусна на два пъти да покачи. Това се оказа решаващо за първата част, след като бившият играч на гостите - Хоселу, беше точен за 1:1 в добавеното време.

След временно затишие през втората част треньорът на Волфсбург пусна в игра Дост на мястото на Олич и това помогна на гостите да стигнат до победата. В 69’ той завърши отлична акция на Перишич и направи 2:1. Друга резерва – Арнолд, реши всички в мача в 85’ при контраатака, след като беше изведен сам срещу вратаря от Перишич, който записа хеттрик от асистенции.

Той обаче не беше единственият с три асистенции в един мач днес. Транкило Барнета, който получава повече шансове при Ди Матео, даде три завършващи подавания при победата с 4:0 на Шалке като гост на Щутгарт.

Всичките му асистенции бяха за Чупо Мотинг, който с голове в 1’, 21’ и 61’ отбеляза първия си хеттрик за „кралскосините”. В 10’ точен беше Мейер, а с убедителната си победа Шалке вече е в серия от 3 успеха в Германия и е 5-и в класирането с актив от 23 точки. Толкова събра и Борусия (М) след победата си с 3:2 над Херта.

В другите мачове Падерборни и Фрайбург завършиха 1:1, а Аугсбург стигна до успех с 2:1 като гост на Кьолн. Благодарение на 3-те си точки Аугсбург се нареди на 3-о място с 24 точки. Пръв е Байерн с 33 пункта (и мач по-малко), следван от Волфсбург с 29.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички