ВИДЕО: Опашкарят Вердер прекъсна 5-мачова серия на Байерн без загуба и ги отдалечи от върха


ВИДЕО: Опашкарят Вердер прекъсна 5-мачова серия на Байерн без загуба и ги отдалечи от върха
Снимка: Getty Images

544 0

Байерн Мюнхен изненадващо загуби своя мач в 18-ия кръг на Първа Бундеслига срещу Вердер Бремен. "Баварците" отстъпиха с 0:1 на своя "Алианц Арена", след като изиграха лениво първо полувреме.

Победното попадение падна в 59-ата минута, когато Мичел Вайзер наказа Мануел Нойер със страхотен удар с левия крак. Това бе 26-ата победа на "бременските музиканти" срещу този съперник в 114 мача в исторически план. 

През първото полувреме шампионите не създадоха достатъчно чисти голови положения и дори най-чистото за 45-те минути беше осъществено от Вердер. В 24' Мичел Вайзер успя да нанесе удар към вратата, който отскочи след рикошет, но въпреки това Мануел Нойер успя да се справи и спаси.

Доста неочаквано тимът от Бремен поведе минута по-късно, след като Джъстин Джимба се озова очи с очи с Нойер и реализира. В ситуацията имаше съмнения за засада, но не това доведе до отмяна на попадението, а установено след преглед с ВАР нарушение при отнемането на топката. Резултатът остана 0:0.

В 59-ата минута обаче нямаше какво да спаси "баварците", когато Вайзер отново намери вратата им. Той проби отдясно, справи се с Алфонсо Дейвис и със страхотен удар с левия крак намери вратата под напречната греда - 1:0.

Домакините имаха няколко възможности да стигнат поне до точка в заключителните минути, но не им достигна точност. Матиас Тел в 88' и 90+5' стреля опасно, но се размина с очертанията на вратата. 

Германският гранд нямаше загуба в последните си 5 мача във всички турнири. За последно те загубиха на 9-и декември при разгрома от Айнтрахт с 1:5. За бременския тим това е едва 5-а победа за сезона в 18 кръга. 

Байерн остана на второто място в класирането, но вече със само 1 мач по-малко от лидера Байер Леверкузен, а със 7 точки изоставане от тях. Вердер пък се изкачи с 2 места и вече заема 12-а позиция с 20 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички