Видео асистентът във футбола: В Германия са готови да спрат системата


Видео асистентът във футбола: В Германия са готови да спрат системата
Снимка: Guliver/GettyImages

1272 0

Новата видео-система в помощ на съдиите - "Видеоасистент" (VAR), може и да бъде спряна в Първа Бундеслига, ако продължи да дава технически проблеми, заявиха от ръководството на проекта.

Както е известно, след тестове през лятото в Германия решиха да въведат системата още през този сезон, а дебютът беше през уикенда. Още в първия мач между Байерн и Байер Леверкузен тя беше използвана за отсъждане на дузпа в полза на баварците.

В други мачове обаче тя не беше ефективна, след като беше загубена връзката с основния сървър. "Не можем да продължаваме така в продължение на седмици и седмици. Това е неприемливо, особено за реферите", заяви Хелмут Круг, мениджър на рецензентите на Футболната асоциация в Германия.

Круг каза, че проблемът изглежда е претоварен стъклен оптичен кабел. Когато съдия поиска преглед на видеоклипа, той се свързва със специален контролен център в Кьолн. Той намекна, че едно от решенията би могло да бъде с видеопомощник рефери във фургони всеки път, когато основната система в Кьолн се провали.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички