В драматичен край Байерн обърна Хофенхайм, но можеше и да загуби


В драматичен край Байерн обърна Хофенхайм, но можеше и да загуби

1387 0

Байерн Мюнхен се отърва на косъм от голяма издънка още в началото на сезона в Бундеслигата, след като стигна до драматична победа с 2:1 като гост на Хофенхайм.

Баварците сториха това с човек по-малко, след като в средата на второто полувреме беше изгонен Джером Боатенг с втори жълт картон.

Мачът започна изключително зле за шампионите, които изостанаха в резултата още в първата минута. Кевин Фоланд вкара един от най-бързите голове в историята на футбола, след като се разписа още в деветата секунда и даде аванс на своите.

Байерн зареди атака след атака, като Томас Мюлер нацели две греди преди да настъпи 41'. Тогава след удар на Дългас Коща вратарят успя да се намеси, но при добавката Мюлер не сбърка и изравни.

През втората част ФК Холивуд продължи да пресира съперника, но беше уязвим при контраатаки. Това доведе до 73', в която Боатенг извърши нарушение в наказателното поле. Той беше изгонен с жълт картон, а Полански можеше да донесе победата на своите с изпълнение на дузпа. Той обаче я изпусна, а това коства много на Хофенхайм в края.

В 90' Дъглас Коща намери отлично в наказателното поле резервата Робърт Левандовски, който прояви головия си нюх и успя да донесе победата на своите.

Ето и резултатите от другите мачове днес:

Айнтрахт Франкфурт - Аугсбург 1:1

Хановер - Байер Леверкузен 0:1

Кьолн - Волфсбург 1:1

Шалке 04 - Дармщадт 1:1

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички