Ювентус се подигра с Борусия пред препълнения "Сигнал Идуна Парк"


Ювентус се подигра с Борусия пред препълнения "Сигнал Идуна Парк"

2644 0

Ювентус успя да прескочи в четвъртфиналите на Шампионска лига, след като записа уникален двубой и във врящия котел "Сигнал Идуна Парк" опустоши Борусия (Дортмунд) с 0:3 и с общ резултат 1:5 се класира напред. 

Карлос Тевес шокира домакините с феноменален гол още във 2', а съпротивата на "жълто-черните" приключи в 70, когато Мората вкара едно от трите си 100%-ови положения в мача. При приключил мач Тевес вкара още един гол в 79' и направи мъката на Дортмунд още по-голяма.

"Жълто-черните" записаха една от редките си загуби у дома, но тя беше фатална. Това беше 4-и пореден успех на Ювентус в Дортмунд, а "бианконерите" продължават непобедения си ход като гост вече 5-и пореден месец.

Жребият е в петък от 13:00 часа, а четъвртфиналистите са Ювентус, Реал Мадрид, Барселона, Атлетико Мадрид, ПСЖ, Монако, Порто и Байерн Мюнхен.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Началото на срещата беше изключително, след като още във 2' Карлос Тевес вкара феноменален гол и откри резултата в полза на Ювентус.

След попадението "жълто-черните" установиха траен натиск, но той не даде резултат. Играчите на Юрген Клоп пробваха да атакуват през центъра, но халфовата линия на Ювентус безпроблемно отбиваше атаките.

Лоша новина обаче дойде в 27' на двубоя, когато принудително Погба трябваше да бъде сменен. той имаше контузия преди двубоя, а Бардзали се появи на негово място. Алегри пък смени схемата на 3-5-2 с Лихтщайнер и Евра на двете крила.

С напускането на френската звезда обаче Ювентус сякаш заигра с човек по-малко, защото бе натикан в собственото наказателно поле и рядко успяваше да изнесе топката. Домакините обаче продължаваха да не намират начин да комбинират успешно в заключителната фаза на акциите си или пък да отправят точен удар към Буфон - 0:1 до почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

То също можеше да почне с ранен гол на Ювентус. Тевес напредна през центъра и пусна за Мората, който остана сам срещу Вайденфелер, но вратарят запази самообладание и спаси в 50'. 5 минути по-късно отново той се намеси срещу младия испански нападател - все още 0:1.

Клоп направи и трите си промени, като пусна Кирх, Блашчиковски и Рамос, но това не промени нищо в играта на домакините. В 70' пък дойде решаващия момент в двубоя. Маркизио прати впечатляващ пас зад защитата на Борусия. Там Тевес излезе сам срещу Вайденфелер, но пусна за Мората, който направи 0:2.

Логичното се случи и Борусия рухна тотално, а в 78' резултатът стана катастрофален. Тевес беше изведен сам срещу вратаря и аржентинецът безпроблемно реализира - 0:3. След попадението на негово място влезе Симоне Пепе.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Включването на Кампл е голямата изненада в състава на Юрген Клоп, докато Бендер и Гюдоган формират дуото дефанзивни халфове. В предни позиции се залага на Ройс, Обамеянг и Мъхитарян.

Никаква изненада нямаше в състава на Масимилиано Алегри. Мястото на Пирло е поверено на Клаудио Маркизио, а Мората е партньор на Тевес в нападение.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

И за двата тима това се явява мач от изключително значение. Ювентус вече се пусна по инерция в Серия А, където ще стане безспорен шампион за 4-и пореден път. В същото време Борусия записа две порени равенства в Бундеслигата и мисия "Шампионска лига" изглежда невъзможна.

Статистиката вероятно притеснява леко момчетата на Юрген Клоп. До момента Борусия има три домакински мача срещу Ювентус в Европа, като и трите са спечелени от "бианконерите".

Все пак "жълто-черните" стабилизираха изявите си у дома след слаб старт на сезона, като имат само 1 загуба в последните 11 мача на "Сигнал Идуна Парк".

Ювентус обаче трудно ще се даде, след като също няма загуба като гост от 11 мача като гост. Последното поражение дойде от Дженоа през октомври. Все пак в Шампионска лига "бианконерите" имат две поражения навън - с 1:0 от Атлетико Мадрид и 1:0 от Олимпиакос.

Очаквайте стартовите състави около 21:00 часа!

Борусия Дортмунд - Ювентус 0:3 (2' Тевес, 70' Мората, 78' Тевес)

Борусия: Вайденфелер, Шмелцер, Папастатополус, Суботич, Хумелс, Бендер, Гюндоган, Кемпл, Мъхитарян, Ройс, Обамеянг

Ювентус: Буфон, Лихтщайнер, Евра, Бонучи, Киелини, Погба, Маркизио, Видал, Перейра, Тевес, Мората

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички