Слаб Шалке се прости с Шампионска лига след победи на Борусия (М) и Байер


Слаб Шалке се прости с Шампионска лига след победи на Борусия (М) и Байер
Снимка: Getty images/Gulliver

1104 0

Шалке 04 почти сигурно ще изпусне следващото издание на Шампионска лига, след като воденият от Роберто Ди Матео тим стигна само до 0:0 срещу борещия се за оцеляване тим на Фрайбург.

"Кралскосините" се представиха посредствено в нападение, като отправиха цели 21 удара по посока вратата на гостите, но така и не успяха да отбележат гол.

В същото време Борусия Мьонхенгладбах и Байер Леверкузен записаха победи и увеличиха аванса си пред Шалке, с което почти сигурно ще играят в Шампионска лига.

Мьонхенгладбах стигна до категорична победа срещу съименника си от Дортмунд, печелейки с 3:1 срещу възпитаниците на Юрген Клоп.

Още в 1' Вендт отбеляза и даде аванс на домакините, докато звездата Рафаел половин час увеличи аванса на своите и предреши изхода от двубоя. Нордвейт направи 3:0 в 67', а десет минути по-късно Гюндоган реализира почетния гол за "жълто-черните".

Леверкузен пък стигна до 3:2 като гост на Майнц и с това се бетонира на 4-о място в класирането. Байер има актив от 48 точки - 8 повече от Шалке и 2 по-малко от Мьонхенгладбах, който заема 3-о място.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички