Швайни си тръгна огорчен и оплют от чужди и свои


Швайни си тръгна огорчен и оплют от чужди и свои
Снимка: Getty Images/Guliver

2831 0

Бастиан Швайнщайгер приключи с кариерата си в националния отбор на Германия. 31-годишният полузащитник обяви новината, която бе очаквана, особено след отпадането на Бундестиъма от Евро 2016.

„Имах възможността да изживея моменти, които бяха неописуемо красиви и успешни“, написа Швайнщайгер на профила си в туитър.

ШВАЙНИ НАПУСКА НАЦИОНАЛНИЯ НА СВОЯ ГЛАВА

Най-големият успех на халфа си остава спечелването на световната купа през 2014 година. Швайни призна, че мечтал и за европейския връх с Германия. Бундестимът бе на крачка от мач за титлата на Стария континент по време на първенството във Франция, което приключи преди по-малко месец. На полуфиналите Германия отпадна от домакините с 0:2. За единия гол пряко вина носи именно Швайнщайгер, който игра с ръка в наказателното поле, а „петлите“ отбелязаха дузпата, отсъдена за непозволената игра от страна на халфа. В продължение на седмица играчът бе хулен и плют от свои и чужди. Фенове на Германия дори призоваваха Швайни да бъде изхвърлен от националния.

ШВАЙНИ Е ПЪРВИЯТ В ЧЕРНИЯ СПИСЪК НА МОУРИНЬО

„Не се получи и трябва да го приема - добави играчът на „Манчестър Юнайтед“. - С победата на световното през 2014 г. постигнахме нещо историческо и емоционално, което няма да мога да повторя в кариерата си. Затова е правилно да спра и да пожелая на отбора всичко най-добро в квалификациите за световното през 2018 г. За мен беше чест да играя за феновете, благодаря им за всичко, което изпитахме заедно!“

Полузащитникът, който на 1 август ще навърши 32 години, е част от националния отбор от 2004 година. Халфът държи рекорда за най-много мачове в тима на европейски първенства - 18. След новината, че се оттегля от националния, медиите в Англия съобщиха, че по всяка вероятност Швайнщайгер ще напусне и „Олд Трафорд“.

Източник: Труд

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички