Щутгарт с минимална победа над Борусия Дортмунд като гост


Щутгарт с минимална победа над Борусия Дортмунд като гост
Снимка: GettyImages

535 0

Щутгарт победи с минималното 1:0 като гост Борусия Дортмунд в мач от 28-ия кръг на германската Бундеслига.

Домакините излязоха със специални екипи по повод 50-ата годишнина от отркиването на клубния стадион.

Какво се случи в срещата?

Иначе още в 6-ата минута "жълто-черните" имаха сериозни претенции за дузпа, но съдията и ВАР не уважиха исканията им. В 14-ата минута Емре Джан стреля от далечно разстояние и затрудни максимално вратаря на гостите, който със сетни усилия изби в корнер. В 25-ата Серу Гираси имаше възможност за гостите, но ударът му с глава мина на сантиметри от вратата. Малко след това дойде и най-чистото положение за Дортмунд. В 36-ата минута Карим Адейеми беше изведен по чудесен начин и напредна сериозно пред защитата на Щутгарт, като остана сам срещу вратаря, но противниковия страж спаси гостите от сигурен гол. До края на първото полувреме липсваха сериозни положения и двата тима се разделиха на почивка без попадение.

През второто полувреме двата отбора предложиха повече битка на терена, като голови ситуации липсваха. Такава обаче дойде в 65-ата минута, когато Гираси беше оставен сам в наказателното поле и с топовен шут не остави никакви шансове на вратаря на Борусия за 1:0. Малко след това гостите можеха да стигнат до втори гол, но ударът на Ундав попадна в ръцете на стража на "жълто-черните". В 80-ата минута Борусия беше до сигурно най-чистата възможност в целия мач. Матс Хумелс засече с глава центриране на от корнер, вратаря на гостите спаси и топката стигна до Шлотербек от 3 метра изстреля кълбото високо над вратата на "швабите". До края гостите бяха близо на няколко пъти до втори гол, но без успех, докато домакините всячески се мъчеха да стигнат поне до точката, ала това така и не се случи.

Така в класирането Борусия остава на пето място с 53 точки, а Щутгарт е на трето място с 60, колкото има и втория Байерн Мюнхен, но по-лоша голова разлика.

В следващия кръг "жълто-черните" гостуват на Борусия Мьонхенгладбах, докато "швабите" приема Айнтрахт Франкфурт.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички