Щутгарт прекъсна победна серия на Байерн Мюнхен, а Дортмунд не пожали Аугсбург


Щутгарт прекъсна победна серия на Байерн Мюнхен, а Дортмунд не пожали Аугсбург
Снимка: GettyImages

524 0

Щутгарт победи с 3:1 като домакин Байерн Мюнхен в двубой от 32-ия кръг на германската Бундеслига.

Какво стана в мача?

Първата възможност дойде за домакините в 10-ата минута. Тогава Крис Фюрих отправи страховит шут от средна дистанция, но Мануел Нойер се представи на ниво и изби топката в ъглов удар.

След това силната игра на "швабите" продължи и те натиснаха сериозно своя съперник. Първо Ерик Дайер трябваше да чисти топката от голлинията. След това обаче при нова домакинска атака нямаше прошка, след като Стергиу беше изпуснат от защитата на баварците, откъсна се напред и елегантно преодоля Нойер за 1:0.

В 35-ата минута гостите от Мюнхен получиха право на дузпа. Серж Гнабри нахлу в наказателното поле, защитник му препречи пътя и главния съдия посочи бялата точка. Ситуацията мина бърз преглед със системата ВАР, но не промени решението на рефера. Зад топката застана обичайния заподозрян Хари Кейн, който не сгреши.

Пет минути след подновяването на играта Кейн видя Чупо Мотинг и го изведе сам срещу вратаря, но защитник на домакините успя да го настигне и да му попречи да стреля по-точно, като крайна сметка топката излезе в аут.

В 61-вата минута домакините имаха шанс да поведат в резултата отново, но Нойер спаси.

7 минути преди края на редовното време домакинските фенове отново ликуваха. Тогава Юнг Йонг реализира втори гол във вратата на гостите, след като засече страхотно центриране с глава и вкара от близо, матирайки Нойер за 2:1. В заключителните минути домакините нанесоха още един удар по баварците, забивайки трето попадение чрез Силаш, като това беше и по-интересното до края.

По този начин в класирането Щутгарт продължава да е на трето място с 67 точки , докато Байерн е втори с две повече - 69.

В следващия кръг швабите гостуват на Аугсбург, докато баварците приемат Волфсбург.

В друга среща от кръга Борусия Дортмунд разби Аугсбург с 5:1 като домакин.

Как се разви двубоят?

Първата възможност беше за гостите от Аугсбург, но топката излетя над вратата.

Почти веднага след това "жълто-черните" поведоха. Тогава топката стигна в наказателното поле, стана неразбирателство в защита на Аугсбург, а Феликс Удуокай опита да изчисти топката, но вместо това я прати в собствената си врата за 1:0. 

В 15-ата минута Дониал Мален имаше възможност да удвои за своя тим, но вратаря на гостите спаси. Все пак 5 минути по-късно същият успя да отбележи, след като получи центриране от ляво и с глава реализира за 2:0.

В 28-ата домакините вкараха трети гол дело на  В 32-ата минута гостите намалиха, когато Мукоко отбеляза от близко разстояние, след като беше оставен непокрит в наказателното поле.

Почти веднага след това домакините си върнаха преднината от три гола, след като и обявилият, че напуска тима след края на сезона Марко Ройс реализира.

След почивката темпото на игра спадна, а гостите опитаха да върнат поне още едно попадение, но опитите им бяха неуспешни.

В 63-ата минута пък Нмека вкара пети гол във вратата на гостуващата врата, а секунди по-късно Ройс можеше да вкара още веднъж, но гредата спаси Аугсбург. 

До края не се случи нищо и Дортмунд се поздрави с крайния успех.

Така след тази победа "жълто-черните" събраха актив от 60 точки на пето място, докато Аугсбург остава на девета позиця с 39.

В следващия кръг Борусия Дортмунд гостува на Майнц, а Аугсбург приема Щутгарт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички