Шеф в Дортмунд: Невъзможно е атаката срещу нас да е само за 200 000


Шеф в Дортмунд: Невъзможно е атаката срещу нас да е само за 200 000
Снимка: Getty Images/Guliver

1094 0

Изпълнителният директор на Борусия (Дортмунд) Ханс-Йоахим Вацке изрази съмнения относно истиността на версията на полицията за атентата срещу клуба.

Както е известно, задържан заради подозрение за извършване на деянието бе руснакът Сергей В. Следователите смятат, че той е искал да изкара пари от атаката срещу футболния тим.

"Тази версия ми се струва крайно съмнителна. Не е нормално. Ако всичко му се бе получило, ако бе спечелил, да допуснем, щеше да спечели 200 000 евро. Но за това е необходимо да се свърши много работа: да се подготви, създаде и постави бомбата на нужното място. Особено с риска, че нещата може да не минат по план. И всичко това за 200 000? Не съм сигурен, че не е имал друг мотив", коментира Вацке, цитиран от Die Welt.

Както е известно, взривовете до автобуса на Дортмунд избухнаха на 11 април преди мача в Шампионска лига с Монако. При инцидента пострада защитникът Марк Бартра, чиято ръка бе оперирана.

Десет дни по-късно полицията арестува руснака по подозрение, че е купил 15 000 акции на клуба и е щял да спечели доста пари, ако експлозията бе нанесла по-големи поражения върху отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички