Шаби Алонсо ще застане начело на Борусия Мьонхенгладбах от лятото


Шаби Алонсо ще застане начело на Борусия Мьонхенгладбах от лятото
Снимка: Gulliver/GettyImages

876 0

Борусия Мьонхенгладбах ще има нов треньор! През настоящия сезон отборът не се справя много добре в германската Бундеслига и тимът е на 10-то място с актив от 36 точки - далеч от местата, даващи право на участие в Европейските клубни турнири през следващия сезон.

Шаби Алонсо ще е новият треньор на Борусия Мьонхенгладбах, а новината съобщи лично Фабрицио Романо. Бившият халф на Байерн Мюнхен, Реал Мадрид и Ливърпул ще застане начело на отбора след края на сезона и ще замени на поста настоящия треньор Марко Росе.

Борусия беше в серия от 9 мача без победа, а отпадането от Манчестър Сити на 1/8 финалите в Шампионска лига още повече е наклонило везните в полза на раздяла с Марко Росе.

През 2017 година Алонсо прекрати кариерата си и се насочи към треньорската професия. През сезон 2018-19 той води една от юношеските формации на Реал Мадрид, а след това беше треньор на и на Б отбора на Реал Сосиедад. Шаби Алонсо има над 550 мача зад гърба си като футболист, а надеждите в Гладбах са той да донесе нов свеж старт на клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички