Пропусната дузпа запази серията на Байерн


Пропусната дузпа запази серията на Байерн
Снимка: Gulliver/GettyImages

914 0

Байерн Мюнхен записа 4-а поредна победа в Първа Бундеслига и увеличи аванса си начело на класирането. Възпитаниците на Юп Хайнкес спечелиха с 1:0 гостуването си на Щутгарт, но едва не изпуснаха успеха в края.

Гостите доминираха тотално над своя съперник, но успяха да поведат в резултата едва 11 минути преди края на срещата. Кингсли Коман пробва подаване за Артуро Видал в наказателното поле, но Томас Мюлер се озова между двамата, все пак успя да овладее и с точен удар вкара за баварците.

В последната минута на продължението обаче домакините получиха право да изпълнят дузпа. Аколо обаче пропусна да донесе поне точка на борщия се за оцеляване тим. Това беше 4-а поредна загуба на Щутгарт, който е на 2 точки от 16-ото място, което в момента се заема от Вердер Бремен.

Байерн Мюнхен вече е с 41 точки и води с 11 на втория Шалке, който днес се добра до 2:2 в гостуването си на Айнтрахт Франкфурт.

В останалите мачове от днес:

Аугсбург - Фрайбург 3:3

Айтрахт Франкфурт - Шалке 2:2

Кьолн - Волфсбург 1:0

Вердер Бремен - Майнц 2:2

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички