Потвърдено: Легендарна фигура на Байерн ще има ръководен пост в клуба


Потвърдено: Легендарна фигура на Байерн ще има ръководен пост в клуба
Снимка: Getty Images/Guliver

1476 0

Бившият германски национал Оливер Кан се очаква да поеме роля в Борда на директорите на Байерн Мюнхен най-рано през януари 2020, потвърди клубният президент Ули Хьонес. Изпълнителният директор на баварците Карл-Хайнц Румениге, чийто договор изтича през 2021, заяви миналата седмица, че бившият капитан на Байерн, Кан, е кандидат за негов наследник на поста.

Хьонес сподели, че вратарят ще се завърне в клуба в началото на следващата година, за да може да се адаптира по-лесно към длъжността след напускането на Румениге. „Ние водим конкретни разговори с Оливер, и планът е той да започне работа в клуба на 1 януари 2020“, заяви президентът на баварците за германската агенция ДПА. „Не бързаме за никъде, защото неговият контракт изтича през 2021“, добави той.

Хьонес заяви, че Кан, който спечели осем шампионски титли с Байерн и изигра 632 мача за баварския колос, преди да прекрати официално своята кариера през 2008, ще пасне идеално на ролята на изпълнителен директор. „Харесва ми начина, по-който Оливер се разви, след края на кариерата му. Той се превърна в отличен телевизионен експерт, основа компания и завърши курс по бизнес администрация. Кан е човек, който игра футбол на най-високо ниво и сега се справя отлично със своите бизнес начинания“, завърши Хьонес.

Президентът на клуба Ули Хьонес пък обеща рекордна трансферна кампания за "баварците" през лятото. Подробности вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички