ПАОК с Бербатов излъга Дортмунд като гост


ПАОК с Бербатов излъга Дортмунд като гост

1446 0

ПАОК, с Димитър Бербатов в състава си записа престижна победа - 1:0 като гост на Борусия Дортмунд. Успехът обаче беше без значение за крайното класиране в група "С" на Лига Европа. Немците продължават напдред, докато Бербо и компания ще се състредоточат върху мачовете си в Гърция.

Митко започна титуляр и остана на терена до 71-ата минута, когято беше сменен с Ерик Сабо.

Домакините от Борусия имаха осезаемо предимство през първото полувреме, но гърците бяха тези, които изненадващо откриха резултата чрез Роберт Мак, вкарал на Борусия и в първата среща.

Преди почивката шут на Аднан Янузай беше спасен, а при опита за добавка Марко Ройс разтресе страничната греда на вратата на ПАОК от нищожен ъгъл.

През второто полувреме натискът на Дортмунд стана зловещ, но на няколко пъти вратарят Гликос се намеси блестящо, а Пиер-Емерик Обамеянг нацели гредата.

Така Борусия Дортмунд завърши на второ място в групата с актив от 10 точки, но дори при победа днес пак нямаше да бъде лидер. Третият в групата ПАОК отпада с актив от седем пункта. На върха остана Краснодар с 13 точки. Руснаците спечелиха лесно с 3:0 гостуването си на аутсайдера Габала.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички