От Кьолн призоваха да бъдат предадени виновните за ексцесиите в Ница на полицията


От Кьолн призоваха да бъдат предадени виновните за ексцесиите в Ница на полицията
Снимка: GettyImages

1208 0

Ръководството на германския Кьолн призова своите фенове да изпращат снимки и видеоклипове на полицията, които да помогнат за идентифицирането на отговорните за насилието преди мача от Лигата на конференциите между "козлите" и Ница.

Припомняме, че 32 души бяха ранени по време на двубоя във френския град, след като привържениците на двата тима се сбиха на трибуните на "Алианц Ривиера". Срещата завърши 1:1, а началото се забави с около час.

Френската прокуратура и УЕФА започнаха разследване, а срещу Ница са повдигнати осем обвинения, включително пропуск на френския клуб да претърси зрителите.

"И от двете страни малко под 100 души предизвикаха инцидентите на стадиона. Повече от 7900-8000 фенове на Кьолн нямат нищо общо с насилието", обяви Кристиан Келер, изпълнителен директор на клуба.

Той заяви, че насилието е "жалко", тъй като те са посочили "рисковете и пропуските" във френския план за сигурност.

"За съжаление, тези предупреждения, които не бяха взети под внимание, бяха потвърдени през деня, когато френски хулигани нападнаха фенове на Кьолн в града и около стадиона", допълни директорът.

Полицията в Кьолн е създала "портал за доказателства, където могат да се качват снимки или видеоклипове от инцидентите", добавиха от германския клуб, за който предстои домакинство на Унион Берлин.

Вижте последните информации около случилото се!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички