От Байерн обявиха абсолютна "вяра" в новия си треньор


От Байерн обявиха абсолютна "вяра" в новия си треньор
Снимка: Getty Images/Guliver

4139 0

Байерн Мюнхен най-накрая изпълни волята на феновете си и уволни Нико Ковач, под чието ръководство отборът отбеляза сериозен спад в представянето си. Особено тежки бяха последните кръгове в Първа Бундеслига, а поводът за премахването му от поста се оказа поражението с 1:5 от Айнтрахт Франкфурт - второто най-тежко в легендарната история на клуба на домашната сцена. 

Въпреки че едва ли имаше нужда да го прави, изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге даде обяснение на уволнението, но използва съобщението си, за да изрази увереност, че временният заместник (Ханзи Флик) ще се справи оптимално в следващите два мача на тима - срещу Олимпиакос в Шампионска лига и голямото дерби срещу Борусия (Дортмунд) през идния уикенд. 

"Играта и резултатите на отбора през последните седмици не оправдаха очакванията. Предстои ни важна седмица, като в сряда приемаме Олимпиакос в Шампионска лига. Искаме да спечелим в тази среща, за да си гарантираме продължаването напред. В събота пък идва германското класико срещу Борусия (Дортмунд) - също толкова важен двубой, който също трябва да бъде спечелен. Вярваме в качествата на Ханзи Флик и смятам, че той е точният човек в този момент", сподели в становище президентът на баварците. 

Междувременно вече има много спекулации относно това кой ще е следващият треньор на Байерн Мюнхен и вече има фаворит за поста (вижте подробности в този материал)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички