Окончателно: Бъдещето на Хосеп Гуардиола е решено


Окончателно: Бъдещето на Хосеп Гуардиола е решено
Снимка: Gulliver/ Getty Images

2685 0

Старши-треньорът на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола е отказал огромната заплата, която му предложи клуба, за да остане начело на тима за поне още 3 сезона, гръмна преди минути "Марка".

Както е известно, баварците искаха да задържат своя наставник, като му предложиха между 17 и 20 милиона евро годишна заплата, въпреки че е съсипван от критики за футбола, който неговите възпитаници изповядват.

Именно тези критики са причината Гуардиола да откаже предложението и вече да е информирал ръководството за това. И двете страни обаче изчакват да мине последния кръг от полусезона в Бундеслигата, за да обявят раздялата си след края на сезона.

Пеп смята, че критиките не влияят добре нито на клуба, нито на него самия. Той е категоричен, че нов 3-годишен договор повече ще навреди, отколкото да помогне на Байерн, а и е твърдо решен да търси ново предизвикателство.

То се крие в град Манчестър, откъдето Гуардиола обмисля две оферти. Първоначално се смяташе, че през лятото Пеп ще подпише с Манчестър Сити, но в последните дни на хоризонта се появи и Манчестър Юнайтед, където цел №1 е привличането именно на бившия наставник на Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички