Официално: Байерн Мюнхен привлече бразилска звезда


Официално: Байерн Мюнхен привлече бразилска звезда
Снимка: Getty Images/ Guliver

1662 0

Тимът на Шахтьор (Донецк) потвърди, че бразилският полузащитник Дъглас Костa ще премине в Байер Мюнхен за сумата от 30 милиона евро.

Изявлението на украинския клуб на официалния сайт гласи така:

"Шахтьор Донецк и Байерн Мюнхен постигнаха споразумение за преминаването на Дъглас Коста в немския тим. Трансферната цена на бразилеца е 30 млн. евро. Шахтьор благодари на Дъглас за прекараното време в отбора и му пожелава много успехи с новия отбор."

"Здравейте, искам да ви съобщя, че историята ми с Шахтьор приключи. Надявам се, че всички мои фенове ще разберат решението ми, тъй като то е част от еволюцията на всеки играч. Благодаря на тези, които бяха с мен в добри и в лоши моменти.", написа Дъглас в своя профил в Instagram.

"Постигнахме много неща заедно, но не можем да забравим загубите, които ни накараха да пораснем. Поднасям искрените си благодарности, че ме посрещнахте толкова добре още от деня, в който пристигнах. Сигурен съм, че направих най-добрия избор преди 5 години, когато реших да дойда в Шахтьор. За мен беше чест да нося тази фланелка. Надявам се, че ще мога да се връщам в моя дом Донецк възможно най-скоро. Въпреки това е много трудно да ви кажа "доскоро". Обичам ви и ще ви нося в сърцето си където и да съм" - така завършва посланието на Дъглас Коста към многобройните му фенове.

Коста бе цел на Челси през януарския трансферен прозорец, но така и не се стигна до трансфер. Бразилецът напуска Шахтьор след като пристигна в Донецк от Гремио през 2010 г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички