Официално: Байерн Мюнхен привлече 17-годишен нападател, направил фурор във Франция


Официално: Байерн Мюнхен привлече 17-годишен нападател, направил фурор във Франция
Снимка: Getty Images

1772 0

Отборът на Байерн Мюнхен привлече 17-годишния нападател на Рен Матис Тел. Тийнейджърът се превърна в най-младия играч в историята на френския клуб през миналия сезон, като изигра общо 10 мача в Лига 1 и впечатли с потенциала си.

Матис Тел - един от най-големите таланти в Европа

"Тел е един от най-големите таланти в европейския футбол, много бърз, силен технически и поливалентен нападател", коментира спортният директор на баварците Хасан Салихамиджич.

"Той спечели Европейското първенство за юноши до 17 години като капитан на Франция. Следим го от много време и успяхме да го убедим да направи тази важна крачка и да подпише с нас", допълни той.

Новите попълнения в Байерн Мюнхен

Байерн вече привлече Садио Мане от Ливърпул, нидерландския централен защитник Матайс де Лихт от Ювентус и дуото от Аякс Райън Гравенберх и Нусаир Мазрауи след края на миналия сезон. Тимът обаче се раздели с голмайстора си Роберт Левандовски.

Баварският колос се изправя срещу РБ Лайпциг в двубоя за Суперкупата на Германия следващия уикенд, преди отборът да открие защитата на титлата си в Бундеслигата с гостуване на носителя на Лига Европа Айнтрахт Франкфурт на 5 август.

За старта на сезона обаче Байерн може да е без две от новите си попълнения (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички