Никой не очакваше Борусия да разкара Тухел - вижте двете основни причини за това


Никой не очакваше Борусия да разкара Тухел - вижте двете основни причини за това
Снимка: Guliver/Gettyimages

1499 0

Една от най-изненадващите новини от Германия през тази седмица дойде от Дортмунд, след като ръководството на Борусия реши да уволни старши-треньора Томас Тухел, въпреки че специалистът имаше още една година в своя договор с клуба.

Феновете на тима останаха сериозно изненадани от решението, но според някои анализатори в Германия е било очаквано Тухел да си тръгне от "Сигнал Идуна Парк".

Едната причина е новото попълнение Александър Исак. Шведският таран, който е считан за следващия Златан Ибрахимович, игра едва няколко минути през пролетния дял, след като Тухел не пожела да разчита на него, въпреки "препоръките" на шефовете в тима.

Другият основен фактор е тактическата непостоянност на треньора. Въпреки че през първия си сезон той записа средно по 2.09 точки на мач, треньорът използваше постоянно различни схеми, което коства важни точки в решаващи двубои, довели до нова титла на Байерн Мюнхен. Това се повтори и през настоящия сезон, но самите играчи се измориха от постоянните промени, а това едва не коства класирането в Шампионска лига на тима.

Очаква се Тухел да не страда от липса на внимание, след като демонстрира атакуващ футбол в двете години на "Сигнал Идуна Парк", както и показа, че иска да води по-опитен състав към по-сериозни успехи. Един от факторите треньор и ръководство да не се разбират беше именно желанието на Тухел да привлече по-опитни футболисти, с които да се бори срещу хегемонията на Байерн.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички