Невероятните оферти, които Обамеянг отказал в името на Борусия


Невероятните оферти, които Обамеянг отказал в името на Борусия

1497 0

Пиер Емерик Обамеянг е един от най-желаните футболисти в света в момента, като за неговите услуги най-напорист изглежда Манчестър Юнайтед. Въпреки сериозния интерес, до момента нападателят не е направил нито един ход в кариерата си, задвижван от парите. Именно заради футболното си развитие, той е отказал колосална оферта от Катар, а след това и предложение на тим от Висшата лига, разкрива самият стрелец на Борусия (Дортмунд).

Още като играч на Сент Етиен той е получил оферта да играе в Катар, където е щял да получи немислимите 10 милиона евро на година.

"Получих оферта от Катар и Сент Етиен бяха готови да я приемат. Контрактът ми щеше да бъде за 10 милиона на година. Ако бях приел, семейството ми щеше да е осигурено до живот. Въпреки това избрах да остана в Сент Етиен, където получавах по 70 хиляди евро месечно, въпреки че знаех какви качества имам, какви пари можех да изкарвам, знаейки всичко това", сподели Обамеянг.

Той сподели, че е отказал още едно предложение, което е щяло да му донесе по-голяма финансова стабилност.

"През следващото лято Сент Етиен искаше да ме продаде в Нюкасъл, които даваха повече пари. Те обаче се съобразиха с мен и ме продадоха на Дортмунд - финалист в Шампионска лига. Избрах този отбор, защото баща ми беше разучил тактиката на Юрген Клоп. Исках да играя там, въпреки че заплащането беше по-ниско", допълни той.

Наскоро Обамеянг сподели, че е обещал един ден да играе за Реал Мадрид, така че може да се очаква той да отхвърли офертата на Манчестър Юнайтед, чакайки тази на "белия балет". Реал Мадрид също е сред кандидатите за подписа на габонеца, който има 21 гола в 21 срещи в Бундеслигата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички