Назначението на Хайнкес показва към кого ще се обърне Байерн през лятото


Назначението на Хайнкес показва към кого ще се обърне Байерн през лятото
Снимка: Getty Images / Guliver

1756 0

Човекът, който направи Байерн Мюнхен абсолютен хегемон през 2013 година - Юп Хайнкес, се завърна начело на ФК Холивуд - прякор, който отборът придоби благодарение на опитния германски специалист. След най-успешния сезон в клубната история, той беше освободен, за да направи място на Хосеп Гуардиола, но сега беше привлечен на пожар, за да стабилизира изявите на баварците.

Както е известно, шампионът изостана в надпреварата за титлата, а освен това загуби тежко с 0:3 от ПСЖ в Шампионска лига. Надеждата на ръководството на Байерн е, че Хайнкес ще успее да се справи добре до края на годината, най-вече защото познава ядрото в отбора. Освен това опитният треньор беше идеалният краткосрочен избор за хегемона, който може спокойно да мисли кой да го наследи през лятото. Но това решение изглежда почти взето.

Байерн Мюнхен по всяка вероятност ще се насочи към "детето чудо на треньорската професия" - Юлиан Нагелсман. Това беше първият избор на баварците за наследник на Карло Анчелоти, но самият треньор не иска да напуска Хофенхайм още на старта на сезона. Но едно е ясно - интересът е взаимен.

Нагелсман е считан за най-добрия млад треньор на планетата и показа изключителна тактическа поливалентност, откакто пое Хофенхайм. Отборът му играе атрактивен и атакуващ футбол, но защитата не страда от този факт. Отборът му се движи компактно по терена, а с оглед на очакваното подмладяване в Байерн именно никому известният преди две години наставник е идеалният избор за бъдещето на тима от "Алианц Арена".

Ако все пак не се оправдаят очакванията и Нагелсман не е в Байерн през следващото лято, старши-треньор на тима може да стане и Юрген Клоп. В момента германският специалист е на "горещия стол", след като Ливърпул не се представя добре нито в Шампионска лига, нито във Висшата лига. Други варианти пред баварците са Томас Тухел и Луис Енрике, но и двамата можеха да подпишат с клуба още сега, така че за какво им е на Байерн да преговарят с тях след края на сезона?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички