Насред бурен фенски протест: Борусия Дортмунд с разгром - нападател засенчи Хари Кейн (ВИДЕО)


Насред бурен фенски протест: Борусия Дортмунд с разгром - нападател засенчи Хари Кейн (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

8705 0

Борусия Дортмунд записа важен успех с класическото 3:0 на "Сигнал Идуна Парк". Домакините сломиха седмия в класирането Фрайбург, като по този начин събраха 40 точки и си гарантираха оставане в топ 4 и след този кръг, след като петият РБ Лайпциг е с 36 пункта. Фрайбург пък остава с 28 и може да падне до девета позиция, ако Вердер Бремен и Хофенхайм спечелят мачовете си.

Борусия Дортмунд празнува важен успех в Бундеслигата

Още след първото полувреме Борусия бе с комфортен аванс от 2:0 след две попадения на Долиан Мален. И в двата случая асистенция към него записа Никлас Фюлкруг, а попаденията бяха под номер 8 и 9 в шампионата през кампанията за атакуващия играч.

Първият му гол падна в 16-ата минута, а вторият - в седмата от добавеното време към първата част. То бе над цели десет минути поради протест на феновете. Тенис топки бяха хвърлени към терена, като недоволството на привържениците продължава от декември, когато Бундеслигата одобри нова сделка с инвеститор.

През второто полувреме Фюлкруг затвърди чудесния си двубой и го ознаменова и с гол. Той бе под номер 10 за него в първенството, като има и 7 асистенции. По-впечатляващ е фактът, че отбеляза петия си гол в четири шампионатни мача след преполовяването на първенството.

Няма друг футболист, който да е отбелязал толкова голове оттогава - в това число и Хари Кейн, който прави фурор в дебютния си сезон с Байерн Мюнхен и е голмайстор в шампионата с 24 попадения. Същият брой попадения - пет, Фюлкруг отбеляза за първите 17 мача.

В следващия кръгот германската Бундеслига Борусия Дортмунд гостува на Волфсбург (17 февруари), докато Фрайбург посреща у дома Айнтрахт Франкфурт (18 февруари).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички