Левандовски блести, но не е най-ефективният нападател в Бундеслигата


Левандовски блести, но не е най-ефективният нападател в Бундеслигата

1723 0

Роберт Левандовски покори света, след като срещу Волфсбург влезе като резерва на почивката и в рамките на 9 минути отбеляза 5 гола - постижение, непостигнато дори от Лео Меси и Кристиано Роналдо.

През уикенда той вкара своя гол №100 в Бундеслигата и в момента е най-коментираният нападател в света. Полякът обаче има солидна конкуренция и дори статистиките му през 2015 година са една идея по-слаби в сравнение с... Пиер-Емерик Обамеянг.

Нападателят на Борусия блести от средата на миналия сезона насам, когато най-накрая се аклиматизира към обстановката на "Сигнал Идуна Парк".

През 2015 година той има 27 гола в 34 мача за своя тим, като бележи на всеки 108 минути. За сравнение - Лева има гол по-малко за същия брой мачове, но все пак бележи на всеки 106 минути.

Най-голямо преимущество Обамеянг показва в големите шансове, които е реализирал. Според най-добрия статистически сайт, пред нападателя на Дортмунд са се открили 37 големи шанса за гол, от които той е реализирал невероятните 60%. Пред Левандовски шансовете са били повече - 42, като той е реализирал 45% от тях.

Двамата ще се изправят в задочен спор още тази неделя, когато Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд се изправят един срещу друг на "Алианц Арена" в дербито на Бундеслигата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички