Леден душ за Байерн на "Алианц Арена"


Леден душ за Байерн на "Алианц Арена"
Снимка: Getty Images/Guliver

1482 0

Байерн Мюнхен допусна шокиращо първо поражение на "Алианц Арена" през сезона, след като падна с 0:2 от борещия се за място в Шампионска лига тим на Борусия Мьонхенгладбах.

Баварците определено подцениха двубоя, а и страдаха от липса на късмет в завършващата фаза, след като се отчетоха с 16 удара, а 8 бяха точни, но с прекрасни изяви Зомер запази вратата си суха.

В същото време играчите на Борусия действаха със страхотна ефективност при контраатаките си и от 4-те си удара по посока на врата успяха да отбележат 2 гола.

Първото попадение падна в 30', когато при контраатака Херман центрира на границата на наказателното поле. Там Рафаел засече отлично, но в обсега на вратаря. Нойер обаче се отчете със слаба намеса, изпусна топката, тя мина до крака му и мина зад голлинията - 0:1.

До самия край на мача Байерн натискаше, но гол така и не падаше, а всичко беше решено в 77', когато Крамер нахлу в половината на Байерн и изведе Рафаел в наказателното поле, а бразилецът за втори път разпечата Нойер - 0:2.

Първата домакинска загуба на възпитаниците на Пеп Гуардиола обаче едва ли ще е толкова болезнена, след като и Волфсбург сбърка по-рано днес (1:1 като гост на Майнц) и разликата на върха в класирането е 10 точки.

За Борусия обаче победата е от огромно значение, като отборът вече има 47 точки и е на трето място - с 2 аванс пред Байер Леверкизен и цели 8 пред Шалке 04.

По-лошата новина за Байерн е, че в 27' принудително терена напусна Ариен Робен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички