Край на сагата: Трансферната цел на Челси и Манчестър Сити преподписа в Бундеслигата


Край на сагата: Трансферната цел на Челси и Манчестър Сити преподписа в Бундеслигата
Снимка: GettyImages

1504 0

Хърватският бранител Йошко Гвардиол, към когото има големи очаквания в близкото бъдеще, удължи договора си с РБ Лайпциг с още една година до лятото на 2027-ма. Новината бе съобщена официално от клуба, а информацията идва едва часове, след като ръководните фактори обясниха, че нямат намерение да се разделят със състезателя.

"Наистина ми харесва да бъда тук и исках да остана. Имаме много работа за вършене и много цели за постигане. Отборът ни е добър и сме готови за тези предизвикателства. В Шампионската лига сме, а миналия сезон взехме Купата на Германия.

Искаме и тази година да спечелим трофеи. Благодарен съм на клуба за доверието и това, че имат дългосрочни планове за мен", заяви бранителят след парафирането.

В сряда ръководството на "биковете" отхвърли оферта на стойност 90 милиона евро за 20-годишния футболист. Тя бе дело на английския гранд Челси, който продължава да се бори за централния защитник, който може да се подвизава и по левия бек.

Според журналиста Фабрицио Романо от "Стамфорд Бридж" няма да се откажат от желанието си да привлекат Гвардиол, но това със сигурност няма да стане през този трансферен прозорец. Очаква се разговорите между двата клуба да бъдат подновени в началото на следващата година, като интерес за играча има и от Манчестър Сити.

Гвардиол е юноша на Динамо Загреб. Той има 10 мача и един гол за националния отбор на Хърватия. През 2020 година той бе привлечен от РБ Лайпциг за рекордната за хърватски тийнейджър сума от 16 милиона евро.

Вижте последните сделки от летния трансферен прозорец!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички