Кьолн изненада Дортмунд и помрачи дебюта на Белингам като капитан


Кьолн изненада Дортмунд и помрачи дебюта на Белингам като капитан
Снимка: Getty Images

1089 0

Кьолн надви Борусия (Дортмунд) с 3:2 у дома в среща от осмия кръг на германската Първа Бундеслига. За първи път Джуд Белингам изведе с капитанската лента „жълто-черните“, но няма да запомни с добро визитата си на „козлите“.

Юлиан Брандт откри резултата за гостуващия състав след асистенция на Белингам, но след почивката, в рамките на около 20 минути, домакините осъществиха пълен обрат, вкарвайки три гола. Флориан Кайнц, Щефен Тигес и Деян Любичич се разписаха във вратата на Александър Майер. Дортмунд намалиха след автогола на Бено Ерик Шмиц. До края обаче възпитаниците на Един Терзич не съумяха да стигнат поне до равенство.

Това бе трето поражение за „жълто-черните“ от началото на сезона, като тимът е четвърти с 15 точки, докато Кьолн е седми с два пункта по-малко. За Кьолн предстои домакинство на Партизан Белград, преди да гостува на Борусия Мьонхенгладбах за първенство. Дортмунд гостува на Севиля първо в Шампионска лига, преди да приеме шампиона Байерн Мюнхен в Бундеслигата.

Първо поражение през сезона допусна пък Унион Берлин. Столичани отстъпиха на носителя на Лига Европа Айнтрахт Франкфурт с 0:2, но остават лидери в класирането, с равен точков актив с втория Фрайбург.

Останалите резултати:

Фрайбург – Майнц 05 2:1

РБ Лайпциг – Бохум 4:0

Волфсбург – Щутгарт 3:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички