Карл-Хайнц Румениге със стряскащи думи: Създадохме демон, наречен трансферен пазар


Карл-Хайнц Румениге със стряскащи думи: Създадохме демон, наречен трансферен пазар
Снимка: Getty Images

3095 0

След 30 години вярна служба Карл-Хайнц Румениге напусна Байерн Мюнхен и отстъпи мястото си в управата на клуба на легендарния вратар Оливер Кан. В откровено интервю Румениге призна, че транферният пазар в модерния футбол може би вече е извън всякакъв контрол:

"Създадохме демон, наречен трансферен пазар. Въпросът е дали отдавна корабът не е отишъл в засегната от урагани зона и вече не можем да го контролираме. Клубовете от Южна Европа вече изпращат съобщения за помощ, а има и германски отбори, които живеят ден за ден, да не говорим за по-ниските дивизии", коментира той.

"Благодарен съм за всичко, което футболът ми даде и искам да върна нещо и да поема отговорността си като член на Изпълнителния комитет на УЕФА. Все още се виждам като представител на клубовете, но за първи път ще мога да действам по по-неутрален начин", сподели плановете си за бъдещето Румениге.

Вече бившият изпълнителен директор на баварците не пропусна да коментира и темата със Суперлигата:

"Тази форма на Суперлигата не става! И чисто икономически ориентирана лига на ренегатите не помага на никого. Може да послужи за финансова мотивация, но има много повече за губене отколкото за печелене. Особено, след като всички трябва да вземем предвид световната футболна пирамида и последиците от нашите решения. Трябва да защитим футболната екосистема".

"Привържениците не разбират как играч, който печели по 15 милиона евро на година, отказва нов договор със заплата от 19,5 млн. евро. Нуждаем се от културна промяна, за да постигнем по-голяма рационалност, оставяйки зад себе си пазар, прегрял от емоции. Трябва да мислим за бъдещето от гледна точка на устойчивостта. Ние не се нуждаем от спекуланти, които стартират във футбола, а от идеи, които са икономически осъществими. Не можем да унищожим основния стълб на футбола, който е солидарността. Най-силният трябва да подкрепи слабите и това важи и за агентите", добави още той.

Байерн Мюнхен винаги се е славел като отбор, който не харчи безумно много пари на трансферния пазар, но въпреки това намира подходящите за нeговите нужди играчи и ги превръща в звезди на световния футбол!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички