Гладбах се върна на върха след победа над Фрайбург


Гладбах се върна на върха след победа над Фрайбург
Снимка: Getty Images/Guliver

856 0

Отборът на Борусия Мьонхенглабдах се върна на първото място в Бундеслигата, след като победи Фрайбург с 4:2 у дома в мач от 13-ия кръг на първенството. Възпитаниците на Марко Розе бяха изместени от върха вчера след победата на РБ Лайпциг над Падерборн, но днес не допуснаха грешна стъпка срещу един от силно представящите се отбори от началото на кампанията.

На "Борусия Парк" домакините поведоха в резултата още в третата минута чрез Маркус Тюрам, но след още три минути Фрайбург изравни с гол на Джонатан Шмид. До края на първото полувреме не паднаха повече голове, но само минута след почивката Брийл Емболо отново даде преднина на Борусия, а пет минути по-късно Патрик Херман покачи на 3:1. В 58-та минута Лукас Холер върна един гол за гостите, а 71-та минута Емболо оформи крайното 4:2 в полза на Гладбах с второто си попадение в двубоя.

След този успех Борусия вече има 28 точки и води на върха с една пред втория Лайпцциг и три пред Шалке. Фрайбург заема шеста позиция в класирането с актив от 22 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички