Гьотце блесна за Байерн в последния мач на Пеп Гуардиола на "Алинац Арена"


Гьотце блесна за Байерн в последния мач на Пеп Гуардиола на "Алинац Арена"
Снимка: Gulliver/Getty Images

1233 0

Хосеп Гуардиола стигна до победа с 3:1 в последния си двубой на "Алианц Арена". Воденият от него Байерн Мюнхен спечели комфортно срещу Хановер 96 и завърши със стил 4-ия пореден сезон, в който печели титлата в Първа Бундеслига.

Това обаче не е последният двубой на каталунеца, който ще води отбора си срещу Борусия (Дортмунд) в опит да завоюва златен дубъл с триумф за Купата на Германия.

Резултатът в мача беше открит в 12' от Роберт Левандовски, който беше негов 30-и за сезона. До момента нито един чужденец не беше минавал 30 гола в един сезон, а за последно това се случи през 1977 година, когато Дийтер Майер вкара над 30 гола за Кьолн.

Следобедът на "Алинц Арена" обаче принадлежеше на Марио Гьотце, който вкара два страхотни гола и напомни за най-добрите си години с екипа на Борусия (Дортмунд). Въпреки това се очаква след края на сезона той да бъде продаден, по всяка вероятност на Ливърпул.

Почетният гол за гостите беше дело на Артур Собиех, а Хановер завършва на последно място в класирането, изпадайки във Втора Бундеслига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички