Германия падна от Австрия при завръщането на Нойер (+Резултати)


Германия падна от Австрия при завръщането на Нойер (+Резултати)
Снимка: Getty Images/Guliver

1575 0

Още от участниците на Световното първенство в Русия провериха възможностите си срещу класни противници преди старта на големия форум. Сред тях бяха европейският шампион Португалия и световният първенец Германия. Именно от Бундестима дойде голямата изненада в съботния ден.

Мачът на Германия срещу Австрия бе по-специален, тъй като в него в игра се завърна големият вратар Мануел Нойер. Той не бе стъпвал на терена почти 9 месеца заради сериозна контузия. Стражът на Байерн обаче не бе на късмет за националния си отбор, защото тимът отстъпи с 1:2.

Момчетата на Йоахим Льов допуснаха обрат, след като поведоха в 10' чрез Месут Йозил. След почивката Австрия се върна в мача бързо. В 53' Хинтерегер изравни. 16 минути по-късно Шопф донесе успеха на австрийците с прецизен удар - 2:1.

По-рано през вечерта Англия победи друг от участниците на Мондиала - Нигерия, с 2:1. "Трите лъва" откриха още в 7', след като нигерийците изпуснаха в наказателното поле Гари Кейхил и той с глава даде преднина на домакините.

Англия успя да поведе с 2:0 в 39' след попадение на Хари Кейн. Нигерия намали почти веднага след подновяването на играта. В 47' Алекс Иуоби наказа Пикфорд за 1:2. В 52' Рахийм Стърлинг опита да си спечели дузпа със симулация, но получи само жълт картон.

Два от силните отбори на Мондиала - Белгия и Португалия, пък не можаха да си разпечатат вратите в Брюксел. Двата тима не оправдаха очакванията и направиха сравнително безинтересен мач.

Още резултати от приятелски мачове:

Алжир - Кабо Верде 2:3

Тайланд - Китай 0:2

Кения - Нова Зеландия 2:1

Швеция - Дания 0:0

Черна гора - Словения 0:2

Ирландия - САЩ 2:1

Исландия - Норвегия 2:3

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички