Феноменално! Изпадащ във Втора Бундеслига гостува в Берлин заедно с 35 000 фенове (ВИДЕО)


Феноменално! Изпадащ във Втора Бундеслига гостува в Берлин заедно с 35 000 фенове (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

3378 0

Отборът на Динамо Дрезден, който е известен по света с безрезервната подкрепа от страна на своите фенове, за пореден път послужи като "образец" за това как трябва да изглежда любовта между привърженици и футболен отбор. Въпреки тежкото положение на Динамо (намират се в зоната на изпадащите във Втора Бундеслига), запалянковците на тима продължават да го подкрепят с цялото си сърце.

Късно снощи Динамо гостува на Херта (Берлин) в мач за Купата на Германия, а разстоянието от близо 200 километра между Дрезден и Берлин бе пропътувано не само от гостуващите футболисти, но и от 35 000 привърженици. Подобна гостуваща агитка рядко може да се види и в световен мащаб.

Изпълненият до краен предел "Олимпиащадион" предложи истински спектакъл, изпълнен с много драма и обрати, но в крайна сметка с успех се поздрави съставът на домакините. В редовните 90 минути двата отбора завършиха 2:2 след късен гол на Динамо от дузпа, а в продълженията Херта се оказа в позиция на догонващи, но в самия край успя да изравни за 3:3.

Така се стигна до дузпи, където Динамо допуснаха с една грешка повече от своя съперник, което им коства и оставането в надпреварата. Въпреки че Дрезден отпадна, клубът едва ли някога ще забрави това паметно гостуване, в което толкова голям брой привърженици по трибуните ги накараха да се чувстват така сякаш играят на свой терен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички