Дортмунд думна Байерн и го отдалечи от лидера Лайпциг


Дортмунд думна Байерн и го отдалечи от лидера Лайпциг

1585 0

Борусия (Дортмунд) сложи край на неволите си в голямото дерби с Байерн и удари шампионите на Германия с 1:0 в един от най-вълнуващите мачове от началото на сезона в Европа.

Още в 11-ата минута Пиер-Емерик Обамеянг засече центриране от дясно на Марио Гьотце и реализира единственото оказало се попадение в срещата. Така Обамеянг продължава да е начело в класирането при голмайсторите в първенството с 12 гола, колкото има и Антони Модест от Кьолн.

4 от тези 12 попадения пък Обамеянг реализира след прословутото му изваждане от отбора преди мача със Спортинг в Шампионска лига преди две седмици. Самият той имаше още три великолепни възможности да се разпише след почивката, като особено последната в 70-ата минута беше стопроцентова, но Мануел Нойер не му позволи.


All Goals & highlights - Borussia Dortmund 1-0... by mohtv

Байерн също имаше своите големи шансове, особено когато Шаби Алонсо нацели гредата, а в самия край на добавеното време екс-Дортмунд комбинацията Матс Хумелс - Роберт Левандовски завърши с разочароващ пропуск на поляка отблизо.

Цели седем мача без победа над Байерн във всички турнири беше записал Дортмунд, включително и унижението с 1:5 на "Алианц Арина". Цели осем месеца пък Байерн не бе пропускал да се разпише в първенството, като за последно това се случи на 5 март именно при визитата на Дортмунд - 0:0.

Баварците вече са на второ място в класирането с 24 точки, след като Лайпциг в петък осъществи обрат от 1:2 до 3:2 над Байер (Леверкузен) и е едноличен лидер с 27. Дортмунд се върна на трета позиция с 21 пункта, но толкова е активът още на Кьолн и Херта, а Хофенхайм с 20 е с мач по-малко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички