Да пребориш болестта! Алер с първи емоционални думи, след като дебютира за Борусия Дортмунд


Да пребориш болестта! Алер с първи емоционални думи, след като дебютира за Борусия Дортмунд
Снимка: Screenshot / Twitter

943 0

Себастиан Алер се завърна на терена във вчерашната контрола на Борусия Дортмунд срещу Фортуна Дюселдорф, спечелена с 5:1. На практика това бе първият мач за 28-годишния нападател за германския гранд след трансфера му от Аякс.

Той парафира с Борусия Дортмунд на 6 юли миналата година, но бе диагностициран с рак на тестисите по време на подготвителния лагер в Швейцария. През последните месеци 28-годишният стрелец се подложи на лечение.

Беше изключителен момент да се завърна на терена. Получих много аплодисменти и много съобщения. Говорих със съотборниците ми, както и с противниците“, коментира Алер след приятелския двубой, състоял се в испанския курорт Марбея.

Най-после носих екипа на Борусия Дортмунд за първи път от шест месеца насам. За мен беше страхотно удоволствие за играя, защото не успя да го направя веднага след трансфера ми“, допълни роденият във Франция национал на Кот д'Ивоар.

Да играеш е много по-добре от това само да тренираш или да бягаш в гората. Това чувство ми липсваше. Бих искал да остана здрав до края на сезона и да играя толкова минути, колкото мога. Може би дори ще получи повече минути в следващия приятелски мач. Наистина специален момент“, каза още Себастиен Алер, цитиран от „CNN“.

Това бе специален момент за Себастиен и неговото семейство, но и за нас също. За първи път носи фланелката на отбора в мач и съм горд, че той измина този път, за да стигне до този момент“, заяви треньорът на Дортмунд Един Терзич.

 „Завръщането на Себастиан е изключително. Много сме щастливи, че е отново с нас. Освен това е страхотен човек, работи много здраво. Качествата му веднага се виждат. Несъмнено носи нещо ново към играта ни, каза още специалистът.

Вижте в ТОЗИ МАТЕРИАЛ подробности за завръщането на Алер в игра на футболния терен

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички