Бундеслигата бе подновена с много борба между РБ Лайпциг и Байерн Мюнхен, но без победител (ВИДЕО)


Бундеслигата бе подновена с много борба между РБ Лайпциг и Байерн Мюнхен, но без победител (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3653 0

Немските грандове РБ Лайпциг и Байерн Мюнхен не успяха да се победят в откриващия мач от 16-ия кръг на Бундеслигата. Двата тима си размениха по един гол, завършвайки при резултат 1:1 на "Ред Бул Арена".

Резултатът бе открит през първата част в 37-ата минута, след като Чупо-Мотинг се възползва от чудесно центриране на Серж Гнабри и от непосредствена близост даде преднина на баварците.

Лайпциг се посъбуди през втората част и заслужено изравни. Марсел Халстенберг засече подаване от малкото наказателно поле и не остави шансове на Ян Зомер в неговия дебют, оформяйки крайното 1:1.

След равенството днес баварците запазват първата си позиция и вече са с актив от 35 точки, Лайпциг остава на третото място с 29 пункта.

Във вторник (24 януари) Байерн Мюнхен приема отбора на Кьолн, а РБ Лайпциг ще гостува на Шалке в същия ден.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна двуостро. Двата тима, като че ли се опитваха да разгадаят какво ще направи другият в началните минути. В 8' баварците организираха чудесно нападение, което завърши с удар на Серж Гнабри, който от наказателното поле стреля, но уцели страничния стълб на Бласвих. 2 минути по-късно Емил Форсберг бе изведен в половината на Байерн, но защитата на баварците се затвори добре и не му позволи да продължи напред.

В 22-ата минута Форсберг отново получи хубаво подаване в половината на Байерн и стреля извън наказателното поле. Ударът му обаче бе париран от Ян Зомер, който прави и своя дебют за баварците днес. След това Лайпциг установи контрол над срещата и започна да организира атака след атака, но без да създаде нещо по-опасно през вратата на Зомер.

В 30-ата минута Байерн успя да вкара топката чрез Леон Горецка. Защитникът получи пас от Де Лихт, който обаче бе в положение на засада. Няколко минути по-късно Андрес Силва бе изведен сам срещу Зомер, но Упамекано се върна и се намеси брилянтно, предотвратявайки гол. В 37' резултатът бе открит - Серж Гнабри получи чудесна топка на фланга, напредна в половината на Лайпциг и центрира в наказателното поле. Там от непосредствена близост Чупо-Мотинг нямаше как да пропусне. 1:0 за Байерн.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част стартира страхотно за домакините. Те поеха инициативата и стигнаха до изравнителен гол в 52-ата минута. Марсел Халстенберг получи чудесен пас и от малкото наказателно поле добави топката във вратата на Зомер. Футболистите на Байерн имаха претенции, че Упамекано е бил фаулиран в изграждането на атаката, но голът не бе отменен - 1:1.

Video edited on Kapwing

В 66-ата минута Дайот Упамекано извърши нарушение и получи жълт картон. Футболистите на Лайпциг обаче искаха червен, тъй като бяха на мнението, че фалът е бил извършен от последния в отбраната на Байерн. В крайна сметка, ВАР не промени решението на Зиберт и жълтият цвят не се превърна в червен.

До края на срещата и двата отбора се втурнаха в предни позиции да търсят гола, но двете дефанзивни ядра се справиха по чудесен начин и не допуснаха гол в своите врати.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

РБ ЛАЙПЦИГ: Бласвих - Симакан, Орбан, Гвардиол, Халстенберг - Собослай, Шлагер, Лаймер, Олмо - Андрезиньо, Форсберг

БАЙЕРН МЮНХЕН: Зомер - Дейвис, Де Лихт, Упамекано, Павар - Горецка, Кимих - Сане, Мусиала, Гнабри - Чупо-Мотинг

ПРЕДИ МАЧА

Отборът на Лайпциг има сериозни амбиции за настоящия сезон. "Биковете" се намират на третата позиция в шампионата с актив от 28 точки - 6 по-малко от първия в таблицата - Байерн.

Момчетата на Юлиян Нагелсман се намират в страхотна форма от 4 победи и 1 равенство в последните си пет мача. Възпитаниците на Марко Розе пък също могат да се похвалят с 4 успеха, но имат и 1 поражение в последните си пет игри.

Последната среща между двата гранда бе наистина епична. Те премериха сили във финала за Суперкупата на Германия на 30 юли. Тогава баварците вдигнаха трофея след победа с 5:3.

Главен арбитър на срещата ще бъде Даниел Зиберт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички