Борусия - Щутгарт


Борусия - Щутгарт

2564 0

Днес, в мач от 5-ия кръг на Бундеслигата, отборът на Борусия (Дортмунд) посреща Щутгарт. Това е един от най-трудните протвиници за германския вицешампион откакто Юрген Клоп пое тима. Доказателство за това е, че в четири от последните си пет гостувания швабите успяваха да се доберат до равен резултат.

През този сезон обаче Щутгарт започна доста слабо, като спечели едва точка в първите четири кръга. Борусия също стартира колебливо - загуби два от мачовете си за първенство. "Жълто-черните" пропуснаха възможността да застанат начело в класирането през уикенда и в момента заемат незавидното 11-то място в таблицата.

Борусия спечели осем от последните си девет домакински мача във всички турнири, докато Щутгарт няма победа далеч от дома в 12 поредни мача.

В лагера на домакините имат множество проблем с контузени футболисти. С травми са Нури Шахин, Якуб Блашчиковски, Марко Ройс, Оливер Кирх, Себастиан Кел и най-новото "попълнение" в лазарета Хенрих Мхитарян, който започна сезона доста обещаващо.

Макар и според статистиката Щутгарт да е труден противник за Борусия, състоянието им в момента не буди голям оптимизъм и сред повечето фенове на отбора. Все пак и за двата отбора победата е много важна и за това очакваме мач с доста голове.

Прогноза: Борусия - Щутгард Над 2.5 гола (1.5 коеф.)

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички